6 entry daha
  • koridorlardan geçerken oldukça küçülmeniz gereken yer altı şehir. geçitler oldukça dar ve alçaktır. öyle ki çok uzun birinin belki de emekleyerek geçmesine neden olabilir. aşırı şişmanlar ise sıkışıp kalabilir. normal ölçülerde bir insan ise çok az zorlanır bu koridorlardan geçerken.

    açıkçası eğer 2 gün 1 gecelik bir kapadokya tatilinde iseniz, tavsiye ederim ki diğer yeraltı şehirleri ile vakit kaybetmeden derinkuyu'yu gezin. çünkü derinkuyu, diğer yeraltı şehirlerinden daha büyüktür, ve oralarda görebileceğiniz şeylerin toplamını burada görebilirsiniz.

    ıhlara vadisi ile başlayacağınız gezi gününüze burası ile devam edin. hatta şöyle yapabilirsiniz, mesela :

    saat 02:30 gibi ürgüp'te konakladığımız otelden yola çıkıyoruz. yaklaşık 250 km, yani iki buçuk saat yoldan sonra tuz gölü'nün ankara'nın şereflikoçhisar ilçesine bağlı kıyısında güneşin doğuşunu izliyoruz, ayaklarımızı göle sokuyoruz. burada bir saat geçirdikten sonra saat 07:00 gibi ıhlara vadisine varıyoruz. buradan saat 12:00 gibi ayrılıyoruz. saat 13:00'dan itibaren narlıgöl'de 1 saat vakit geçiriyoruz. saat 15:00'da derinkuyudayız, ve saat 17:30 gibi tekrar ürgüp'teyiz. sanırım kapadokya tatilinizin bir gününü en efektif olarak bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap