• 24 haziran 2018 seçimlerinde hangisinin daha güçlü olduğunu göreceğiz. yaşlı nüfus ve internete erişim kısıtlı olsada genel anlamda her ailede bir kişi internete ulaşabilir. eğer internete ulaşan kişi aile bireyleriyle iletişim içinde olursa internet medyasının dolaylı yoldan etkisi artıyor.

    twitter, facebook, instagram vb. sosyal medyalara ulaşmak çok basit. sürekli ve simültane gerçekleşen olayların cazibesi daha yüksek. gezi eylemleri sırasında sosyal medya çok güçlü bir araçtı. temel ihtiyaç olan bilgi alışverişi çok hızlı yaşandı.

    5 yıldan sonra internet daha erişebilir oldu. 5 yıl önce herkesin akıllı telefonu yoktu. şimdilerde 600 liraya alınacak en dandik akıllı telefon bile dediğim gibi temel sosyal medya ve iletişim uygulamalarını kullanabilirsiniz.

    internet medyasının esas gücünü bu seçimlerde göreceğiz. esasen baskı ve zulme karşı direnç göstermeyen, göstermenin sonucu hapis olduğu geleneksel medyanın temel işlevi olan halkın gazını alma yaşanmıyor. eğer geleneksel medya karşı fikirlerinden gazını almaya dayalı olsaydı internet medyası bu kadar güçlenmezdi. geleneksel medya akp dönemiyle birlikte gücünü tamamen kaybetmeye başladı. internet medyasının dizayn edilmesi çok daha zor olduğundan, kontrol etmesi çok daha zor. bir site kapanır, ardından yeni site açılır. interneti komple kapatmak gibi bir hatayı yapmadıkça geleneksel medya güç kaybedecek.

    27 haziran 2018: geleneksel medya kazandı.
hesabın var mı? giriş yap