10 entry daha
  • belki türkiye’de yaşamayı hak etmeyecek kadar medeni ve duygusal, tahminen çorumlu bir yazarın başına gelmiş üzücü olay.

    sevgili çorum’lu nihal, şu an olayın etkisindesin, bu olayı gördün ve devamını yaşadın, yaptığın müdahale iyilik olacak, seni ve etrafındakilere iyi yerlere taşıyacak sandın ama tam tersi kötülük olarak kabul edildi, üstüne üstlük eşinle tatsız bir olay yaşadın, huzurub da kaçtı. şimdi öyle bir şey olsunki sen iyi bir şey yapmış olasın, yaptığın hareket tam olarak olması gereken en insani ve zorunlu davranış olarak kabul görsün istiyorsun, söylenecek hiçbir şey de şimdiki üzüntü ve hayal kırıklığını geçirmeyecek, yapılabilecek veya yapılmasını istediğin şeyler de kanunlarda yok veya adli vaka olmadığı için uygulanmayacak ama;

    1. esnaf olaya gerçekçi bakmış. olayın duygusal yönü bir kenara bırakılırsa evet gerçekten burası türkiye, ortalık psikopat dolu ve ülkenin çok büyük bir kısmında medeniyet kuralları değil, orman kuralları hakim, bu da böyle bir olayı “kocanın başını belaya sokacaksın’a” götürüyor.

    bu bakış açısının ikinci sebebi de olayın “basit” görülmesi. dayağın değeri medeniyetin seviyesine göre değişir. medeniyetsiz yerlerde dayak çok değerlidir çünkü zeka ve görgü eksik olduğu için en mükemmel çözüm yoludur, e türkiye’nin de medeniyet seviyesi malum, suriye’den hallice, öyle olunca da dayak basit ve sıradan görülüyor, işin içine biraz da “aile kavramı” ekledin mi, sonuç “ bir aile olayına müdahale edilmez” oluyor.

    2. esnaf arkadaşın yorumlarının çok kısa açıklaması için bkz. madde 1. ek olarak şöyle bir detay var: “bir insan dayak yiyorsa kesinlikle hak etmiştir” bir insanın şu cümleyi kurmasına şaşırıyorsun ama burası türkiye, aşağılamak gibi olur mu bilmiyorum ama bu arkadaş da “esnaf” esnaf yani diğer özelliklerinin de ne olduğu aşağı yukarı belli oluyor, celal şengör değilki maksimum medeniyet bekleyesin.

    3. olayın en çok kızı rahatsız etmesi olayın en rahatsız edici boyutu. sebebinin kimi çok etkili kimi az etkili kaynakları var, bence en güçlü ihtimal türk kızlarının babası, abisi, sevgilisi gibi erkeklerin sert hükümdarlıklarından hoşlanması, yani bilinen şekliyle “maço sevmesi”. bi de kendi leblebisi daha az güzelse sırf kıskançlık kaynaklı tepki göstermiş olabilir. ve en akılalmaz yönü, türkiye’yi yiyip bitiren mantık: “benden olanı her durumda koşulsuz şartsız savunmak, benden olmayana da karşı durmak”

    geçmiş olsun..
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap