7954 entry daha
  • bu entariye #78172593 dikkat. sert bir üslup ile yazılmış olduğu için rahatsız edici olsa da, maalesef inkar edemeyeceğiniz yaygın bir gerçek. acı ama gerçek kısmını biraz aydınlatayım.

    başlıktaki girdilerden sözlük ahalisinin ülke tercihlerinde klişelere saplanmış olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. ülkeler ve halklarının tahlili son derece önemli bir husustur.

    doğru tercihlerde huzur, yanlış tercihlerde ise mülteci muamelesi var. tercihlerinize dikkat edin.

    romantik hayallerini kurduğumuz bir çok ülkede bizlerin ortadoğu halkı olarak görüldüğümüzü unutuyoruz. veya araştırıp öğrenme zahmetine girmiyoruz.

    sadece türk kimliği ile değil, bir çok toplumun kendilerinden olmayan hemen hemen herkesle sorunu var. ırkçılığın yüksek veya yükselişte olduğu ülkelere kapak atmaya çalışmak, sosyal statü olarak bir ömür mülteci gibi yaşamak demektir.

    gülümsemeler sizi aldatmasın. eğer iyi bir araştırma yapmadan giderseniz bir ömür nezaketen yüzüne gülünen ancak fırsat eşitliğinde ve toplumsal statüde 2. sınıf birey olacaksınız.

    ıslak hayallerinizi biraz da gerçek dünya'da gezmeye çıkarın, tercihlerinizi dikkatli yapın.

    dikkate alınmayan ancak önemi zaman içerisinde anlaşılan diğer bir kaç unsur da beslenme kalitesi (gdo,hormon,denetimsizlik) ile iklim durumudur.

    ay ne güzel kazanıyorum deyip sefasını sürdüğünüz paraları ilerleyen yaşlarda hastanelere gömmek var işin ucunda. işin en acı olanı ise bu konuda en sorunlu yerlerin en gelişmiş ülkelerden çıkması. adlarını yazsam yoooğamoğna dersiniz. iyisi mi üşenmeyin araştırın.

    ay ne güzel kapağı attım dediğiniz yerde en fazla 2-3 ay tişörtünüzle yürüyüşe çıkabiliyorsanız. senenin kalanında kar, buz veya aralıksız yağmur altında lahana gibi kat kat giyinip debeleniyorsanız, sokayım o hayata. ha tek istisna iskandinav ülkeleri derim. o kadar çok artısı var ki ikliminin ko götüne. gidebilirseniz elbette. avrupa falan demeyin, eksileri artılarını gömer. komik olmayın.

    bir diğer sorun da islamofobi. ben ateistim, deistim beni hiç bağlamaz * diyorsanız hüsran yaşayacaksınız. aferin canlarım ama maalesef toplumlar bunu pek sallamıyor. en fazla bir kaç yakın dostunuzun fikrini etkiler. türk müsün? türk'sün. bittiii. götünüzü de yırtsanız bizim imajımız bu.

    ha derseniz ki ben türk olduğumu bile inkar eder atlatırım, sanıyorum işe yarar. size başarılar ancak kimliğini reddederek yaşamak ezikliktir. bunu ne kadar taşıyabilirsiniz?

    bir de mevzuat sorunu. çoğu yerde istenmiyoruz. sadece bizi değil, adamlar o coğrafyadan kimseyi istemiyor amk. zorlarsanız ne mi olur? o entaride yazdığı gibi oturum ve çalışma izni başvurusu için bankonun önüne geldiğinizde görevli memur size mülteci imajınızı yedire yedire bir güzel monteler.

    izinleri aldık oh ne ala. olası en küçük bir ihtilafta polisle muhattap olduğunuzda siz haksızsınız. trafikte en küçük hatanızda tepenize binerler. herhangi bir resmi merciye her gidişinizde hatırlatırlar. ev kiralarken bile kafanıza kafanıza vururlar.

    neden? medeni olmadıklarından veya görgüsüzlüklerinden mi? değil, gayet de medeni ve şeker insanlar.

    tek sorun sizin orada istenmemenize rağmen inatla yerleşmeye çalışmanız.

    son olarak, taze gitmiş yerleşmiş expatların görüşlerine kulak asmayın. adam bok gibi bir hayatı bırakıp gitmiş, düzseler canları sağolsun diyecek konumda. kafa normal olmuyor.

    ne zaman ki 3-5 yıl geçiyor, yerleşip düzenini kuruyor, cebine o ülkede en az orta sınıf ayarında para giriyor, yaşı ilerliyor, aileye çoluk çocuğa karışıyor...

    işte o gün eskiden umursamadan taviz verdiği onuru, kimliği ve gururu, gelecek endişesi ve sosyal statüsü kafasına tuğla gibi çarpmaya başlıyor. fark ediyor ki götünü de yırtsa o ülkedeki statüsünün üst limiti belli. bildiğin 2. sınıf.

    işte o ülkelerin hangi ülkeler veya siyasi bölgeler olduğunu araştırmak da size kalmış. okuyan, araştıran ve düşünen bireyler eminim mutlu olacakları bir ülke seçecektir. zira mutlu çook insan var.

    okumaya araştırmaya üşenip katalog usulü ülke seçenler ise büyük ihtimalle yukarıdaki entryde bahsedilen duvara toslayacaktır. acı ama gerçek

    edit: imla
14732 entry daha
hesabın var mı? giriş yap