44 entry daha
  • bugün itibariyle reputation’ın en başarılı radyo single’ı olmuş şarkı.

    mayıs ayında swift’in turnesinin başlamasıyla birlikte hem albüm hem delicate listelerde yükselmeye başladı ancak esas başarı radyolarda gerçekleşti. iki ay boyunca radyolarda popülaritesini artıran delicate, tüm radyo formatlarında look what you made me do’nun 126.8 milyonluk dinleyicisini geride bırakarak reputation’ın en başarılı radyo şarkısı oldu. şu an eklendiği tüm formatlarda ilk 10’a girmiş durumda ki albümün ilk üç single’ı adult contemporary listelerinde pek varlık gösterememişti. swift’in wildest dreams’ten sonra hot adult contemporary’de zirveyi görmeyi başaran ilk şarkısı oldu.

    bu noktadan sonra swift’in ekibinin atması gereken adım bir sonraki single’ı askıya alıp delicate için mücadele etmek olmalı. geçtiğimiz haftalarda şarkı için spotify’da iki remix versiyon yayınlanmıştı. bir düet versiyon yayınlamalı ve itunes’ta fiyatı düşürülmeli. fanlar bir sonraki videoyu sabırsızlıkla bekliyorlar ama radyoda başarı elde etmek çok daha zor ve yeni single gelirse delicate’in yükselişi baltalanır. yayınlanacak şarkı ister i did something bad olsun, ister getaway car olsun radyolarda şu başarıyı yakalaması mümkün değil. üstelik swift’in bunun için zamanı da yok. 30 eylül öncesi yeni bir radyo hiti çıkarması çok zor.

    ayrıca delicate’in mevcut başarısı sadece radyolar açısından değerlendirilmemeli, bir sonraki single için de dikkate alınmalı. delicate, insanların kafasındaki “reputation saldırgan bir albüm,” imajını yıkıyor. albümü dinlemeyip içeriğinin tamamen laf atan şarkılarla dolu olduğunu sananların sayısı hiç de az değildi ve delicate radyolarda yayıldıkça bu önyargıyı değiştirmeye başladı. bu sebeple bir sonraki single yine aynı çizgide devam etmeli.

    şu an single için i did something bad ve getaway car iddiaları dolaşıyor. hatta ikisine birden video çekildiği söyleniyor. bundan üç ay önce kesinlikle i did something bad’in single olması gerektiğini söylerdim ama delicate’in şu anki durumunu dikkate alırsak en doğru single seçimi don't blame me olur. belli ki artık insanlar bu “new taylor” imajını görmek istemiyor. evet, i did something bad etkili bir videoyla gelirse çok ses getirebilir ama turnenin ve delicate’in etkisiyle insanların kafasında yeniden oluşmaya başlayan o pozitif algıyı yok etmeye değer mi? yine de eğer bu iki şarkıdan biri single olacaksa bari getaway car olsun. her türlü diss şarkısının getireceği başarıdan ziyade götüreceği şey çok daha fazla.

    sanırım bir sonraki single için en doğru zamanlama 20 ağustos’taki video müzik ödülleri’ni beklemek olur. hem delicate ihtiyacı olan süreyi kazanmış olur hem de sonraki single sağlam bir tanıtımla başlar. umarım temmuzun ortasında video yayınlama hatası yapmazlar.

    albümün ilk aylarında radyoda başarılı olması gerektiğini ve mevcut durumda grammy’de yılın kaydı ya da şarkısı için şansı olmadığını söylemiştim. şu an radyo açığı kapanmış durumda ve eğer delicate şu durumunu biraz daha sürdürürse sekiz adaylı sistemde yılın şarkısı dalında bir ihtimal kendine yer bulabilir.

    bu “sleeper hit” dediğimiz, başarısız olmayı reddedip listelerde iki ileri bir geri giderek zamanla yükselen şarkılar swift’in kariyerinde görülen bir şey değildir. onun şarkıları yayınlandıkları hafta yüksek satış ile listelere iyi bir giriş yaparlar. sonrasında ya orada kalırlar ya da düşüp giderler. swift’in kariyerindeki tek sleeper hit’ler ilk albümündeki teardrops on my guitar ve our song’tur. on bir yıl sonra böyle bir single’ı daha olacağı kimin aklına gelirdi?
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap