• en ucuz güneş kremidir. güneş kremi içindeki titanyum dioksit maddesini araştırırken denk geldiğim bir yazıya göre en iyi güneş koruyucu diye bir şeyin olmadığını güneş kremlerinin 5 lira civarı bir maliyette olduğunu yazmış yazar. sonunda bunu insanları bilgilendrmek için paylaşın demiş, ben de siz değerli ekşicilerin bilgilerine sunarım efendim.

    ------------------------------ alıntı ---------------------------------

    bir güneş kremi daha pahalı diye daha iyi olmadığı gibi, ucuz diye de kalitesiz değildir. bakın size bir bilgi vereyim, bir güneş kreminin maliyetinin en fazla 5 lira olduğunu söylesem bir çoğunuz şaşırırsınız. şimdi bu iddiamı ispatlayayım da sonra lafı sözü olmasın, bu söylediğime karşı çıkanın yüzüne de gerçekleri tokat gibi şrak şrak çarpın. bundan sonra pek bilmiş cahil youtuber, blogger tayfa ile dermokozmetik pazarlamacısı eczacılar ile özel hastahane reçete komisyoncusu doktor tayfası bik bik ötemesin.

    efendim malumunuz güneş kremleri kimyasal güneş filtreleri içerir, bunların çoğunu yazılarımızda yazdık. şimdi bu filtrelerin bazılarını ve fiyatlarını yazalım.

    butyl methoxydibenzoylmethane (avobenzone) fiyatı 1-5 dolar
    ethylhexyl methoxycinnamate fiyatı 10 14 dolar
    homosalate fiyatı 2 dolar
    benzophenone-3 (oxybenzone) fiyatı 3-7 dolar
    octocrylene fiyatı 2-10 dolar
    diethylhexyl butamido triazone (ıscotrizinol) fiyatı 1-2 dolar

    bakın fiyatlar yukarıda üstelik bu kimyasal filtreler güneş kreminde %5 %10 civarında kullanılır. yani neymiş, güneş kremi maliyeti çok yüksek bir şey değilmiş ve gene neymiş güneş kremi güneşten koruyucu bir ürün olduğu için, bir krem iddia ettiği korumayı sağlıyorsa bu güneş kremi şundan daha iyi, şu daha kötü gibi sıralamalar yapmak, konu hakkında ahkam kesmek ya cahillikten ya pazarlamacılıktan dolayı olurmuş.

    peki ben bunu neden yazdım, bu kısım siz değerli okuyucularımla alakalı değil (bu işler öyle mail atıp ahkam kesmekle, tehdit etmekle olmuyormuş). gerçeklerin gün yüzüne çıkmak gibi bir huyu olduğunu bilmeyen ve cahilliklerine bakmadan ahkam kesenlere duyrulur.

    peki siz onca parayı bu güneş kremlerine neden veriyorsunuz, çünkü pazarlama, reklam gibi firmaların giderlerini karşılıyorsunuz. yani elinde güneş kremiyle kamera karşısına çıkan çok meşhur pek cahil youtuberler aldıkları para karşılığında size ahkam kesip, ay en süper güneş kremi bu dedikleri için yönlendiriliyorsunuz. ya da daha ucuzcu bloggerlere hediye giden kremler başka şeyler size tafsiye yazısı olarak geri dönüyor. veya ilaç satması durumunda aç kalacak eczacı kalfası size kozmetikçilik oynadığı için en yüksek fiyatlı karı ürünü en iy diye satmaya çalışacak. ya da meslek etiğini hiçe sayıp komisyon karşılığı yazdığı reçetelerle sizin cebinizden çıkan yüzlerce lirayı umursamayanlar size en iyi güneş kremlerini önerebilirler. ama bu dolduruşlara gelmeyin.

    kaynak: https://guneskrem.wordpress.com/…n-iyi-gunes-kremi/

    ------------------------------ alıntı ---------------------------------

    takdir yüce kamuoyunun. ama ben şahsen ikna oldum.
173 entry daha
hesabın var mı? giriş yap