2 entry daha
  • amatör iseniz, yapacağınız işteki estetik-sağlamlık-işlevsellik üçlüsünü kendi gereklilikleriniz ve önceliklerinize göre sıralamanız gerekir. ustalaştığınız seviyede ise, bu üçlü içgüdüsel ve ilave çaba gerektirmeksizin kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

    (bkz: torna çark)
    (bkz: bozuk değilse tamir etme)

    örneğin;
    -duvardaki su borusu ve elektrik kabloları gibi göremediğiniz tesisatı daima göz önünde bulundurun. gerekirse buvat ve prizler arasındaki riskli bölgeleri tebeşir ile işaretleyin.
    -dübel için delme yaparken kullanılacak matkap ağzı, duvarın ve dübelin tipi ve özellikleri de göz önünde bulundurularak, takılacak vidadan 1 numara büyük olmalıdır.
    -cıvıtmadan sıva yapmayı öğrenin.

    (bkz: alet işler el övünür)

    çok daha fazlasını, diğer kanalların yanı sıra yapı marketlerin girişlerindeki küçük broşürlerden öğrenebilirsiniz. kendi tamir ve imalat işlerinizi yapabilmenizin en iyi tarafı aslında maliyet unsuru değil, dünyada sizin istek ve fikirlerinize en uygun iş ve imalatı ancak yine sizin yapacak olduğunuz gerçeğidir. do it yourself, homo habilis'ten homo deus'a giden yol üzerindeki hedonizm gölünün kadim sanskritçe adıdır.

    ayrıca;
    (bkz: 3d printer)

    edit: eğer fayans delecekseniz;
    -duvara monte edeceğiniz şey için ikiden fazla dübel atacaksanız, mutlaka işaretleme yapın ve bunun için de gazlı kalem ve -mümkünse cetvelli- su terazisi/kabarcık kullanın.
    -fayansın cilalı/sırlı kısmı delinirken fırlayacak fayans parçaları çimento tozuna veya taşa benzemez, mutlaka iş gözlüğü kullanın.
    -fayansı çatlatmamak için; matkabın ucunun/elmasının körelmediğinden emin olun.
    -fayansı çatlatmamak için matkaptan önce çivi/vida ve çekiç kullanarak, delmek için işaretlediğiniz noktanın tam ortasından, fayansın yüzey cilasını çentikleyin.
    -matkabı kullanırken duvardan gelen sesten fayansın altının boş olduğunu anlarsanız, darbeli matkap modundan vidalama moduna alın ve biraz daha fazla bastırın. süre uzasa da fayansınız zarar görmeyecektir.
101 entry daha
hesabın var mı? giriş yap