2556 entry daha
  • doğum günün kutlu olsun kraliçe .

    kim ne derse desin nasıl kötülemek isterlerse istesin türk müzik tarihine öyle bir damga vurdu ki değil yüzyıl, bin yıl geçse dahi emsali gelmeyecek.
    aşkta, kavgada, ayrılıkta, sevinçte ve hüzünde hep onun şarkıları çaldı. hep onun dizelerine sigaralar yakıldı ve ağladı. kimsenin veremedigi aklı ve dermanı verdi. gidenlere kahrolurken acı ektim yerine aşk yeşerecek başka bahara diyerek teselli verdi, güç verdi. daha öncekiler gibi bu da geçer dedi. yok öyle el gibi durma diyerek yeri geldi aşktan ödün verdirdi. seni kimler aldı diyerek gözlerimizi doldurdu. ve vazgeçtim diyerek kimi aşkları kalbimize gömdürdü.
    yeri geldi insanlar bir aylık aşk mı olurmuş diye bizleri küçük görürken dört günlük bir şey işte diyerek bizlerin yerine cevabı onlara verdi. daha sonra gidenlere beni unutma diye haykırdı. gitmesinler diye de git me dur diyerek sahip çıktı.

    kısaca aşka dair ne varsa bizlerin dile dökemedigini o satırlara, notalara döktü. kimse bizleri anlamazken o şarkılarıyla bir anne şevkatiyle sardı. bu acıların sadece bizlere mahsus olmadığını söyledi bize. yeri geldi ağlama krizlerine soktu yeri geldi kahkahalar attırdı. çalıştı çabaladı. hep zirveye oynadı. hep daha iyisini sundu. hep farklı olanı seçti ve tahtı kendisine aldı. ama kolay almadı. nice gözyaşları döktü. sevdiklerinin tek tek gidişine şahit oldu. ama yine yazdı hep yazdı.

    seni kim kötülemek isterse istesin. sen yediden yetmişe herkesin sırdaşı oldun kraliçe. sen hep yaşa. hep bestele. hep üret. üret ki eksik kalmayalım. üret ki kimse bizi anlamaz derken sen ordan bir şarkı patlat. sen bu dünyada kıymeti bilinecek az sayıda insanlardan birisin.

    iyi ki doğdun. iyi ki şarkılarına denk gelecek zamandayız. sen hep yaşamaya ve en acılı günlerimizde elini omzumuza koyup gececek az kaldı de.

    iyi ki varsın...
2115 entry daha
hesabın var mı? giriş yap