7 entry daha
  • adı 2 senedir manisa celal bayar üniversitesi olarak değişmiştir. başlığın güncellenmesinde fayda var. afaki sallamaktansa somut verilerle bilgi vermenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. mesela 2014-2017 yılları arası indeksli yayın karnesine bakıldığında 107 kamu üniversitesi arasında 44. sırada yer almıştır.
    zaten tıp fakültesi tercihlerinde de ortalarda yer almakta olan tıp fakültesidir. manisa'nın izmir girişinde yer aldığı için izmir'den ulaşım, tünelinde yapılmasıyla oldukça kolay hale gelmiştir. bornova'da ikamet ederseniz kolaylıkla gidip gelebilirsiniz.
    edit: yayın karnesinin tüm üniversiteye ait olduğu ile ilgili bir mesaj aldım. ne yazık ki sadece tıp fakültesine ait yayın karnesine ulaşamadım. aslında yayın karnesinin çok iyi olması da eğitimin çok iyi olduğu anlamına gelmiyor. bu sadece akademisyenlerin bilimsel performanslarıyla ilgili. peki eğitimin kalitesini nasıl objektif olarak değerlendirebiliriz. iki şeye bakılabilir.
    1. öğrencilerin tıp fakülteleri arasındaki seçim sıralaması (buna da aslında eğitim kötü ancak izmir'e yakın olduğu için puanı yükseliyor şeklinde itirazlar gelebilir)
    2. fakültenin akreditasyonu: tebdad adlı kurum tıp fakültelerini oldukça ayrıntılı bir inceleme ve takip sürecinden sonra eğitim açısından akredite etmektedir.
    ezcümle manisa celal bayar üniversitesi tebdad tarafından akredite edilmiş 30 civarı tıp fakültesi arasında yer almaktadır.akredite tıp fakülteleri listesi türkiye'de 84 tıp fakültesi olduğunu dikkate alacak olursak manisa celal bayar tıp fakültesi ortalamanın üzerindedir diyebiliriz.
    bu listede yer almanın önemli bir artısı da usmle sınavına girmek için önkoşul olmasıdır. yurtdışına gitmek isteyenler için önemli olacağını düşünüyorum.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap