1 entry daha
  • buraya düşenler hakkında rehber gibi bir yazı olsun size. çünkü çok bir bilgi yok internette.

    öncelikle geçmiş olsun. düşebileceğiniz en kötü kışlalardan birine düştünüz. çünkü burada kışla binası yok evet. depreme dayanıksız olmasından ötürü boşaltılmış ama yıkılmamış. o yüzden tabur yemekhaneleri olmuş tabur yatakhaneleri. baya 200-300 kişi beraber uyuyorsunuz.
    yatakhanede sakın ortada birşey bırakmayın bir bakarsanız ortalıktan toz olmuştur. o yüzden her şeyinizi görünmeyecek şekilde saklayın. ben ortalıkta sadece kitap bırakıyordum. yürütülmeyeceğine güvendiğim tek nesne oydu çünkü.

    uzun dönem çoktur. çoğu sabıkalıdır. bir nevi sürgün yeridir. narlıdere'den, bornova'dan sıkıntılı tipleri buraya yollarlar. burada kafayı sıyırmamak büyük meseledir.

    haftada 2 gün duş günüdür. yaklaşık 70 duş yeri falan olsa da sadece 10-15'ine sıcak su gelir.

    buranın en büyük özelliği sürekli içtima alınır. günde 7-8 defa içtima alınır. her akşam tören vardır ve uygun adam yürütürler.

    bataryalar yukarıdadır. ızdırap yokuşu denilen bir yokuştan çıkılır. sağlam kilo verdirtir.

    şehit kubliay asteğmen'in mezarı burdadır. ancak askerlere kubilay'ı anlatan bir tek komutan yoktur. hatta kubilay'ı anma törenlerinde üst rütbeliler gelecek diye erleri yemekhanelere kapatırlar ortalıkta gözükmesinler diye.

    kısaca atıl bir kışladır. tek iyi yanı izbana çok yakındır. yemekleri erler yapar. çok bir beklentiniz olmasın. bulaşıklar hortumdan su fışkırtılarak yıkanır.

    tuvaletler seyyar tuvaletlerdir. hijyen bakımından sıkıntılıdır. sabun bulamazsınız.

    burda zaman nasıl geçirilir dersiniz ama geçiyor inanın geçiyor. yavaşta olsa işkence gibi de olsa zaman geçiyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap