3 entry daha
  • metis yayınları’ndan mayıs 2018’de yayımlanan, bülent diken, graeme gilloch ve craig hammond imzalı, “türkiyeli bir sinemacının küresel hayal gücü” alt başlıklı kitap.

    kitapta yöntem olarak, nbc’nin koza’dan kış uykusu’na kadarki filmlerinin her biri ayrı ayrı beş ana tema üzerinden incelenmiş. örneğin koza için bu temalar (ve kitaptaki alt başlıklar) “kökenler”, “belki”, “yas”, “imagolar” ve “oyun”.

    giriş yazısında da belirtildiği gibi, “kitap boyunca imgeler ile fikirler arasındaki karmaşık ilişkiye” odaklanılıyor. bu durum bazı noktalarda bence “ne kitabı okuyorum ben?” noktasına varabiliyor.

    örneğin kış uykusu bölümünde yer alan şu cümle bence talihsiz bir örnek: “marx’ta değer yasasının metalar arasındaki denklik ilişkilerini yöneten soyut bir yasa olarak, içkin denklik ilişkilerinde aşkın bir uğrak olarak işlenmesinin nedeni budur.” neden bahsediyorsunuz?

    buna rağmen genel olarak keyifli bir okuma vadeden, özellikle nbc/modern türk sineması meraklıları için tavsiye edilesi, nbc’nin hak ettiği emek ürünü bir eser.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap