1 entry daha
  • dolar kurunu, canlı maç skoru gibi takip ettiğimiz bu günlerde türkiye ekonomisi hakkında son zamanlarda yazılmış en iyi kitaplardan biri.

    türkiye ekonomisi ne durumda? osmanlı ve atatürk döneminde ekonomi nasıldı? nasıl bir seyir izledi? akp dönemi nasıldı? akp ile akp öncesi dönemin farkları neler? bundan sonra ne olacak ve neler yapılmalı? bu tarz soruların cevaplarını tarafsız ve profesyonel bir gözle bu kitapta bulabilirsiniz.

    kitabın yazarı dr. mahfi eğilmez, ülkemizin ekonomik durumunu anlatırken bazen tarihten örnekler vererek bazen de diğer ülkelerle karşılaştırarak konuyu daha iyi anlamamızı sağlıyor.

    maalesef ülkemiz geçmişten beri kırılgan bir ekonomiye sahip. kitapta bazılarının anlamlarını yeni öğrendiğim kavramlar ise günümüz türkiye ekonomisinin bu duruma gelmesinin bir özeti niteliğinde. bunlar; ahbap-çavuş kapitalimzi, piyasa aldırmazlığı, biat kültürü, orta gelir tuzağı...

    sevgili kitapseverler; romanlardan zaman ayırıp arada bu tarz kitapları da okumanızı tavsiye ederim. ekonomi terimleri içinde boğuşmuyorsunuz. gayet akıcı ve kolay anlaşılır bir kitap.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap