8 entry daha
  • amerika'nın güney doğu kıyılarının ağırlamak üzere olduğu, bu kıyıların bilinen tarihinin en büyük kasırgalarından birisi. muhterem amerika insanlarının her tarafı sularla çevrili ve bir çok kısmı deniz seviyesinin 2 metre altında kalan bir kara parçasını bir yaşam alanı haline getirmelerinin de etkisi ile, katrina kasırgası'nın saatte 260km hızla esen rüzgarının geçtiği yerlerde new orleans'ı ve orda yaşayanları uzun süre üzecek izler bırakacağına dair ciddi kaygılar da var tabi. su ve kanalizasyon sisteminin uzun süre kendine gelemeyeceği düşünülüyor. 1992'de 31 milyar dolarlık bir hasara neden olan andrew kasırgasının 220km hızla esen rüzgarlara neden olduğu düşünüldüğünde katrina'nın büyüklüğü daha da fena şekilde ortaya çıkıyor..

    herkes her şeyini bırakmış, şehri terk ediyor. insanlığın doğa olayları karşısında düştüğü çaresizlik bu kadar ortada iken amerika hala, 84 ülkenin imzaladığı kyoto protokolü'ne 'hayır' diyebiliyor, hem de "amerikan tarzı yaşantımızdan ödün veremeyiz" gerekçesi ile. bunu diyen insanların (ya da bunu diyebilecekleri seçenlerin) amerikan tarzı yaşam tarzlarından ödün vermelerine ve yollara düşmelerine neden olan bu kasırgayı, kınıyorum.

    umarım maddi hasardan fazlası olmaz.

    edit: kasırga son 4 saat içerisinde biraz daha doğuya doğru yönelmiştir, bu da new orleans'ın kasırganın merkezinin batısında kalacağı anlamına gelir, ki bu da new orleans için iyi bir şeydir.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap