68 entry daha
  • ülkemizde 2005-2009 arası eski kasa, 2009-2012 arası yeni kasa olarak iki versiyonu yaygındır. daha sonraki yıllarda daha çok uzakdoğu ülkelerinde piyasaya sürülen colt plus gibi modeller ülkemize gelmemiştir.
    hollanda'da nedcar fabrikasında üretilmiştir.

    mercedes-benz grubu smart fourfor ile aynı platformda üretilmiştir ve birçok parçası ortaktır.
    mekanik olarak üzmez, arıza vermez. fransız grubunda 3 sefer değiştirilen sarf aksamı bu araçlarda 1 kere değişir. ön takımı inanılmaz sağlamdır.
    bakımı düzgün yapılmış, hor kullanılmamış araç bulunursa kilometre pek önemli değildir. 400-500 bin km'lerde piyasada araçlar mevcut.
    yedek parça sorunu yoktur. orjinal yedek parçaları biraz pahalıdır, ama çok çok uzun vadelerde sağlam kaldığı için değişim zaten istemez. muadil marka parçalar da mevcuttur.
    kaza durumunda yetkili serviste işlem gören araçların hasar kaydı biraz fazla gözükebilir.
    benzinli 1.3 ve 1.5 mivec motorları lpg uyumludur. atmosferiktir. simit tank konabilecek stepne yuvası mevcuttur.
    yarı otomatik (amt) araçlarda -kullanıma da bağlı olarak- genellikle 100 bin km'de bir aktivatör ve baskı balata değişim isteyebilir. (park ederken n konumunda bırakmak ve şanzıman soğukken zorlamamak iyidir)
    1.3 amt (95hp) ile şehiriçi 8-9lt lpg, şehirdışı 5-6lt lpg tüketim pratikte görülen değerlerdir.
    amt şanzıman yazılımı genellikle az tüketim için programlanmıştır. devri çok yükseltmeden vites atar. performanslı kullanmak istenirse manuel olarak da kullanılabilir. hareket halindeyken manuel-otomatik geçişi devamlı yapılabilir.

    eski kasada 1.1 benzin (75hp), 1.3 benzin (95hp), 1.5 benzin (109hp), 1.5 dizel (95hp) gibi motor seçenekleri vardır. yarı otomatik ve manuel şanzıman seçenekleri vardır. 5 kapılı hatchback ve 3 kapılı hatchback (cz3-1.3 ve czt-1.5) kasa tipleridir.
    yeni kasada 1.3 benzin (95hp) tek motor seçeneğidir. yarı otomatik ve manuel şanzıman seçenekleri vardır. 3 kapı ve 5 kapılı seçenekleri vardır.
    1.3 ve 1.5 benzinli motor mitsubishi üretimi mivec motordur. 1.5 dizel motoru mercedes-benz üretimidir.
    şanzıman alman getrag markadır. yarı otomatik (amt-automated manual transmission-otomatikleştirilmiş manuel) şanzıman sürücü yerine baskı balataya basıp vites değiştiren robot koluna sahiptir (aktivatör). yarı otomatik 6 ileri vitestir. manuel 5 ileri vitestir.

    tavan yüksekliği suv'leri aratmaz. bu özelliğiyle colt'a mpv sınıfı da diyebiliriz. iç hacmi dış görünüşünden beklenmeyecek derecede ferahtır. birçok c sınıfı araçta olmayan iç hacim colt'ta mevcuttur.
    şaft tünel yüksekliği çok azdır. arkada zemin dümdüz denebilir.
    eski kasada arka koltuklar ön koltuklar gibi ileri ve geri hareket eden raylara sahiptir. yani ister d sınıfı araç kadar diz mesafesi alır, ister bagajı genişletirsiniz.
    arka koltuklar tamamen yatırılabilir ve hatta tamamen söküp araçtan çıkarılabilir. tavan yüksekliği de fazla olduğundan beyaz eşya, dolap vs taşınabilir.

    eski kasa - düşükten yükseğe donanımlar: inform, invite, instyle
    yeni kasa - düşükten yükseğe donanımlar: invite, elegance

    invite - elektrik kontrollü yan aynalar, çelik jant, kasa renginde yan ayna ve tampon...
    instyle - ısıtmalı deri koltuk, dört cam otomatik, sunroof (standart değil)...
    yeni kasa elegance - hız sabitleme, yağmur sensörü, sis farı...

    --eksi yönleri:--

    ses yalıtımı pek iyi değil. içeriye ses alıyor. ek yalıtım uygulanarak iyileştirilebiliyor. örnekleri internette mevcut.
    yarı otomatik şanzımanda yokuş yalkış desteği yok. yokuşlarda el freni kullanmak gerekiyor.
    yarı otomatik şanzıman özellikle 0-1 ve 1-2 geçişlerde biraz sarsıyor. şanzıman karakteristiği böyle, zamanla alışılıyor ama.
    ön cam çaprazlama uzandığından a sütunu görüşü biraz engelleyebiliyor.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap