20 entry daha
  • kapitalizmin en büyük başarılarından biri yarattığı göz perdesi ile insanlara verdiği yalancı umutlardır.

    örneğin kapitalizm ile sosyalizmi karşılaştırırken terazinin kapitalizm tarafına direk isviçre, almanya, hollanda, abd'yi koyan arkadaş dünyadaki 190'a yakın ülkenin 3-5 tanesi hariç geri kalanın tamamında temelde kapitalist ekonominin hakim olduğunun farkında olamıyor. yani sadece isviçre, almanya değil somali, cibuti, ruanda da kapitalistdir. türkiye'de izmir iktisat kongresinden bu yana kapitalistdir.
    tüm bu ülkelerde üretim temelde özel mülkiyet eliyle yürütülmektedir.

    nedense kapitalizm diyince adamın aklına %90'ı oluşturan bok içinde yaşayan ülkeler değil, %10'u oluşturan emperyalist ülkeler geliyor.

    yine bir ekonomik krizin vurduğu ülkemde daha fazla kapitalistleşerek emperyalist ülkelerden biri olabileceğimize dair umut hiç bitmiyor.

    şimdi bu gerçeklerle konuşacak olursak başlığı açan arkadaşın iddiasını görüyor ve yükseltiyorum.

    dünyadaki kapitalist ülkelerin (en az 150 ülkeden bahsediyorum) refah düzeyinin bir ortalamasını alıp bunu sosyalist ülkelerinki ile kiyaslarsak sosyalist ülkelerin refah düzeyinin kat ve kat daha yüksek olduğu görülecektir.

    eğer sizin mantığınızla bakarsak en iyi sistem arabistan'in sistemidir. zira ingiltere'deki adam günde 8 saat çalışıp 3000€ zar zor alırken arap prensleri özel uçaklarında altın kaplama tuvaletlere sıçıyorlar.

    dahası bu hikayede sahip olduğunuz hemen hemen bütün bilgi birikimin emperyalist ülkelerin medya, iletişim araçları ile oluştuğunu hesaba katmadım.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap