29 entry daha
  • staten island'ın çukura bağladığı transhümanisme karşı savaşını anlatan film. yapımcıları aynı, senaristi aynı ama yönetmeni farklı. serinin en kötü filmi bu arada. neden?
    serinin önceki filmlerinde kostümlere ve maskelere özenilmişti, öldürme şekilleri, olayları dramatik yapısı farklıydı. daha show variydi, teatral ritüel havasındaydı. bu film sadece aksiyon filmi olmuş. sanki liam neeson yine başı belada olan ailesini kurtarıyordu (kendisini severim bu arada). kostüm ve maskelerin özensiz ve arka planda bırakılmasını belki de olayın başlangıcı olduğu için henüz bir stil kültürü oluşmadığına bağlayabiliriz ama bu öğelere en başından beri özenen manyak katiller de olma olasılığı da mantıklı bir argüman.
    batıda bu filme bazı beyazların tepkisi oldu: bu filmi beyazların kötü, siyahların ise iyi olarak gösterildiği için ırkçı olarak etiketleyenler oldu. fakat filmde kötü siyahlar da var. ayrïca filmin siyahlara odaklanmasının nedeni. purge'ün ilk başladığı yerin siyahların oturduğu bir muhit olmasından dolayı. neticede sonraki filmlerde bütün amerikaya yayıldığını gördük. yani film eğer gidin sadece siyahları öldürün deseydi o zaman ırkçı film derdik. fakat teknik olarak ve devam filmlerinde de öyle birşey demediğini görüyoruz.
    son yarım saat çok karanlık, izlenmiyor. ayrıca kamerayı en hareketli sahnelerde bile oyuncuların burnuna sokması rahatsız edici. filmde geniş plan nerdeyse yok. apartman sahnesinde ama kamerayı koyacak yer o kadardı da diyemezsin. bizahmet stüdyoda çek yada stüdyoda çektiysen stüdyonu ona göre inşa et yani "mış" gibi yapma sanatıdır sinema.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap