8 entry daha
  • olmamış filmdir,

    filmin kullandığı üstü kapalı anlatımı aşağı yukarı çözüp çok matah bir şeymiş gibi "herkes anlayamaz, özel bir film" mastürbasyonu yapanlar olacaktır, dikkate almayınız.

    uzun uzun sahneleri ve olayları anlatmayacağım ama film özetle "insanın kurt'laşmasını" anlatıyor. filmin yarattığı tüm gizem ve yarattığı tüm soruların cevabı özet olarak burada,

    sadece kurtların sürüdeki yavruyu yediği sahneyi izleyerek bile filmin anlatmak istediği her şeyi çözebilirsiniz, yani dediğim gibi, filmi anlamak öyle çok matah bir şey değil.

    ancak bu "insanın kurt'laşması" fikri filmi kurtarmaya yetmiyor, sorun da burada. film, karakterler ve kurtlar arasındaki bağı açık açık anlatmadığı için sahnelerdeki detayları yakalayarak sonuca ulaşma fikri hoşunuza gidebilir ama bu, filmi iyi bir film yapmıyor.

    filmin ana direği sallantıda olduğu için diğer detaylar da özelliğini büyük ölçüde yitiriyor. mekanlar, atmosfer ve görüntü yönetmenliği oldukça başarılı, jeremy saulnier de bu atmosferi güzel kullanıyor aslında, şiddeti yine çok güzel yediriyor sahnelerine ama tüm olanların üzerine kurulu olduğu "insan-kurt" fikri maalesef filmi taşımaya yetmiyor.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap