8 entry daha
  • penguin, batman düşmanlarının* bob kane - bill finger döneminde yaratılan oldukça eski olmakla birlikte pek çok batman villain'ı gibi kendine has bir kötüdür.

    oswald chesterfield cobblepot, çocukluğundan beri obezitesi, kısalığı ve burnunun kuş gagasına benzemesinden dolayı zengin, yüksek sosyete ailesinde ve pek tabii cemiyetin içinde dışlanmıştır. haliyle hep kendini kanıtlamaya çalıştığı bir geçmişten gelmektedir.

    sürekli şemsiye taşıması ise babasının ölümünden kaynaklanmaktadır: babası yağmur yağarken şemsiye almadan çıkmış ve bronşial pnömoni'den ölmüştür. babasının ölümünden sonra aşırı korumacı hale gelen annesi yüzünden en güzel havada bile şemsiyesiz sokağa çıkamamıştır oswald cobblepot. pek tabii onun simgesi bu şemsiye daha sonra çok kullanışlı bir hâl alacak, penguin'in çeşit çeşit silahla süslediği bir mekanizma olacaktır.

    penguin isminin nereden geldiğini söylemek ise oldukça basit; obezitesi ve kısa boyu yüzünden badi badi yürüyen oswald'a bir de burnu eklenince kendisi ortamlarda penguin olarak çağrılmıştır.

    diğer batman villainlerinden ayrılan yönü ise kendisinin oldukça centilmen olarak bilinmesidir. hatta kendisinin lakaplarından biri gentleman of crime'dır. öte yandan çoğu batman kötüsünün aksine kendisinde delilik yoktur. kaynaklar gayet "sane" karakterler listesinde göstermekte.

    kendisinin yetenekleri ise; dahilik seviyesinde zeki olması (buna bağlı olarak iş yönetimi, liderlik, yırtıcı kuş eğitimi, taktisyenlik ve teke tek dövüşte oldukça iyi olması gösteriliyor) ve normal insanlara göre soğuğa oldukça toleranslı olmasıdır.

    velhasıl kelam, kendisinin hayranı olmasam da batman evreninin nasıl nadide olduğunu bize gösteriyor. yaşasın dc! (:
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap