10 entry daha
  • brett kavanaugh sürecini demokratlar iyi yürütemedi. cumhuriyetçi taban hem konsolide oldu, hem de psikolojik olarak güçlendi. bu en çok senatoyu etkileyecek. şu an 51 cumhuriyetçi ve 49 demokrat senatör (demokratlarda hareket eden bağımszı bernie sanders ve angus king buna dahil) var. seçim sonucunda cumhuriyetçilerin 1 veya 2 senatörü demokratlardan alacağı kesin gibi yani 52 - 48 ya da 53 - 47 olacak.

    temsilciler meclisi'nde ise durum farklı şuan 235 cumhuriyetçi temsilci, 193 demokrat temsilci ve 7 de boş koltuk var. seçim sonucunda demokratların 218 - 220 gibi sınırdan da olsa çoğunluğu alacakları görünüyor.

    bazılarınız seatoda cumhuriyetçiler güçlenirken, temsilciler meclisinde demokratlar nasıl güçleniyor diye sorarsa; baştan söyleyeyim. temsilciler meclisinde koltuklar ülke genelinde eyaletlerin nüfusuna göre dağılıtılırken, senatoda ise her eyalate nüfusu dikkata almadan 2 senatör veriliyor. bu sayede nüfusu az küçük red yani cumhuriyetçi eyaletler ikişer cumhuriyetçi senatör çıkarıyor.

    39 milyonluk california 53 temsilci ve 2 senatöre sahipken, 500 binlik wyoming 1 temsilci ve 2 senatöre sahip.
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap