• türkiye süper ligi'nde fenerbahçe'nin 2003-2004 şampiyonluğu'nun öyküsü...

    her şeyin "eşit!" olduğu ligimizde 2003-2004 sezonunda yaşananlar...işte gerçekler ..işte ilginç tesadüfler: * ligin 2. haftası trabzon'da oynanan trabzonspor-fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle tff disiplin kurulu fenerbahçe'ye 1 maç saha kapama cezası verdi...ancak tahkim yürütmeyi durdurarak bu cezayı geri aldı..

    *ligin 5.haftası fenerbahçe-gaziantepspor maçının 65.dakikasında konuk takım kalecisine kale arkasından sayısız cisim ve şemsiye atıldı..(2 kere) kötü tezahürat yapıldı..o ana kadar maçı iyi yönetmekte olan selçuk dereli seyircinin baskısıyla takdir haklarını son 20 dakika tamamen fenerbahçe lehine kullandı..75.dakikada fenerbahçeli oyuncunun faul yaptığı pozisyonda fenerbahçe lehine serbest vuruş kararı verdi..o serbest vuruşla beraberlik golü geldi..fenerbahçe 1-0 mağlup duruma düştüğü maçı son 15 dakikada 3-1 kazandı.

    *ligin 6'ncı haftasında galatasaray-fenerbahçe maçının son dakikasında 60 milyonun gördüğü luciano'nun voleybol oynamasını sadece muhittin boşat görmedi ve fenerbahçe 1 puan aldı.ayrıca bir derbi mağlubiyetinin ağır travmasından da kurtuldu..

    *11.hafta oynanan beşiktaş-galatasaray maçında hakem ismet arzuman sarı-kırmızılı takımdan ayhan'ın sert futboluna,provokasyonlarına ve kartlık hareketlerine göz yumarken maçın ikinci yarısında frank de boer'un ceza sahası içinde kasıtlı olarak topu elle almasını görmedi maç 0-0 bitti.maç sonrasında tff yönetim kurulu gs teknik direktörü fatih terim'e yapılan küfürle tezahürat ve 2 takım taraftarı arasında karşılıklı atılan meşaleleri gözönünde bulundurarak beşiktaş'a 1 maç saha kapama cezası verdi..beşiktaş izmir'de oynadığı maçta 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybetti.

    *11.hafta oynanan akçaabat sebat - fenerbahçe maçında konuk takım taraftarları güvenlik güçleriyle ve evsahibi takım taraftarlarıyla taşlı sopalı çatışmaya girdi..maçın ilk yarısının sonunda stattan çıkartılan stad dışında olayları sürdüren fenerbahçeli taraftarların çıkarttığı olaylar nedeniyle sarı-lacivertli takıma bir ceza verilmedi..

    *12.hafta da fenerbahçe rizespor karşısında 1-0 mağlupken 83.dakikada beraberliği yakaladı.ve karşılaşma berabere bitti..ancak maçın hakemi ali aydın, rizesporlu victoria'ya 85'nci dakikada ikinci sarı kartı göstermesine rağmen oyundan atmadı..ali aydın,yardımcıları ve 4.hakem bu hatanın farkına ne hikmetse varmazken tff tamamen kendi iradesiyle bu maçın tekrarına karar verdi ve ilk yarının sonunda oynanacağını açıkladı ancak bu kez devreye giren tahkim kurulu federasyonun belirlediği tarihi kabul etmeyerek fb lehine bu zezon 2.kez yürütmeyi durdurdu...çünkü maç federasyonun belirlediği tarihte oynansaydı fenerbahçe'nin yabancıları noel tatili yüzünden forma giyemeyecekti..

    *14'üncü hafta oynanan fenerbahçe -beşiktaş maçında hakem fenerbahçe'nin aşırı sert futboluna göz yumdu..kasıtlı olarak elle oynamaktan sarı kartı olan ali güneş , ibrahim'e arkadan yaptığı harekette 2. sarıyı görmedi...bir serbest vuruşu - 2 metre yükseklikte- kasıtlı olarak elle kesen tuncay bu poziyonda da kart görmezken cordoba'ya kontrolsüz bir şekilde çift ayakla kayarak girerek sakatladı ve yine kart bile görmedi..(öyle ki sakatlanan cordoba bir sonraki adana maçında oynamadı).fenerbahçeli luciano ahmet hassan'a yaptığı karate-vari hareketiyle kart görmedi..ahmet çakar bu maçı fenerbahçe’nin en za 8 kişi tamamlaması gerektiğini telegol’de açıkladı..hatta erman toroğlu hariç tüm otoriteler fenerbahçe'nin maçı 8 kişi tamamlaması gerektiğini ve beşiktaş'ın dayak yediğini söyledi...6 sarı kart gören fenerbahçe takımından kimse çift sarı kart görmezken 2 sarı bir kırmızı görmesi gereken tuncay şanlı maçı kartsız tamamladı..maç 2-2 berabere bitti..bir derbide daha hakem takdiri fenerbahçe'nin yanındaydı...

    *ilk yarının son haftasında fenerbahçe'nin malatyasporla oynadığı maçta fenerbahçe'nin bir penaltısı verilmedi ancak bu pozisyondan etkilenen hakem ünsal çimen karşılaşma 1-1 iken yarattığı bir başka penaltıyla sarı-lacivertli takımın 2-1 öne geçmesini sağladı.. bu maçın ilk yarısında hakem malatyasporlu fazlı’nın ilk yarı düşürülmesine devam derken 2.yarıda da ev sahibi takımın nizami bir golü verilmedi.. yine de son dakikalarda bir gol bulan malatyaspor maçı 2-2 bitirmeyi başardı.....

    *tff bir ilke imza atarak tekrar edilen rizespor maçında yeni transferlerin oynamasına izin verdi..(halbuki euroleague’de oynanan ve sayı hatası yüzünden tekrar edilen cibona – ülker karşılaşmasında ilk maçta sakat oldukları için oynayamayan oyuncular bile tekrar edilen maçta oynamadı) yeni transfer nobre bu maçta 2 gol attı.maç 1-0 iken fenerbahçe tartışmalı bir penaltı ve bu pozisyonda hakem bülent demirlek tarafından neden gösterildiği bilinmeyen bir kırmızı kartla maçı 2-0’a getirerek rahat bir galibiyet aldı...

    *ikinci yarının ilk haftasına 8 puan farkla lider giren beşiktaş ilk maçını inönü stadında samsunspor ile oynuyordu.konuk takımdan cesar,müslim ve evren’in faullerine seyirci kalan hakem cem papila maçın ilk 24 dakikasında beşiktaş’a toplam 4 sarı bir kırmızı kart gösterdi.. cesar’ın attığı dirseği görmeyen cem papila ibrahim’in bu harekete cevap vermesiyle 9 kişi kaldı 43.dakikada ahmet yıldırım’ın topu uzaklaştırmak istediği pozisyonda bir kirmizi daha gösteren hakem ile beşiktaş devreyi 8 kişi ancak yine de 1-1 kapattı..2.yarıda konuk takım 4-1 öndeyken 2 oyuncusu daha atılan beşiktaş maçta 6 kişi kalınca karşılaşma hükmen tescil edildi..bu maçta otoriteler tarafından süper bir yönetim gösterdiği iddia edilen cem papila, fenerbahçe puan farkıyla lider olana dek ! sarı-lacivertli takımın maçına verilmedi..

    yine 2.yarının ilk haftasında istanbulspor- fenerbahçe maçında hakem cüneyt çakır kaleci volkan'ın rakibine yaptığı 10 kusurlu hareketten birine penaltı vermedi..hakem çakır aynı maçta luciano’nun rakibinin suratına attığı dirseğe de kart çıkarma gereği görmedi..fenerbahçe maçı 1-0 kazandı..

    *19'uncu haftadaki fenerbahçe-trabzonspor maçında trabzonsporlu gökdeniz , maç 0-0 iken 10.dakikada çok açık bir şekilde gole giderken ofsayt kararıyla durduruldu..takdir haklarını yine ev sahibi takımdan yana kullanan ve tuncay,luciano ve ali güneş’e luciano'ya sarı kartlarını göstermeyen kuddusi müftüoğlu karşılaşma 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğü ile devam ederken 2.yarının başında ibrahim ege'nin ismail güldüren tarafından ceza sahası içinde çelme ile düşürülmesini de ne yazık ki göremedi .fenerbahçe maçı 3-1 kazandı...

    *20'nci haftada oynanan ankaragücü - beşiktaş maçının hakemi bülent uzun ev sahibi takımın aşırı sert futboluna izin verdi..ankaragücü kaptanı yılmaz'ın en az 3 kez kart görmesi gereken haraketlerini görmemezlikten geldi..kırmızı kart görmesi gereken yılmaz maçı kartsız kapatırken beşiktaş'a 4 sarı 1 kırmızı kart çıktı .sert oynayan ev sahibi takıma ise sadece 2 sarı kart çıktı...bülent uzun beşiktaşlı ibrahim'e ceza sahası içinde yapılan açık penaltıyı görmezken beşiktaş’ın tümer ile bulduğu 1 gol de iptal edildi..maç 1-1 bitti..karşılaşma sonrası tüm otoriteler bülent uzun'un çok kötü bir maç yönettiğini kabul etti..

    *20'nci hafta oynanan elazığspor - fenerbahçe maçında hakem zafer önder ipek 90 dk boyunca tüm takdir haklarını sarı-lacivertlilerden yana kullandı..hakemin skora etki eden bir hatası olmamasına rağmen maç sonrasında elazığsporlu yöneticiler ve taraftarlar zafer önder ipek'e fiili saldırıda bulundu..

    *21.hafta oynanan fenerbahçe-diyarbakırspor maçında konuk takım kalecisi şenol'a 90 dk. boyunca koro halinde ağır küfürler edildi..cisimler ve hatta konyak şişesi bile atıldı...ancak sarı-lacivertli takıma herhangi bir ceza gelmedi...

    *22.hafta oynanan gaziantepspor - fenerbahçe maçında karşılaşma 1-0 konuk takımın üstünlüğü ile devam ederken fenerbahçeli fabio luciano'nun ceza sahası içinde açık bir şekilde elle oynaması hakem ali aydın tarafından devam kararı ile geçiştirildi..

    *22'nci hafta oynanan malatyaspor - beşiktaş maçında ahmed hassan'ın attığı nizami gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi... maç 0-0 bitti...

    *23'üncü hafta oynanan ve fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı fenerbahçe-galatasaray maçında hakem ev sahibi takımın attığı 2 golun öncesinde de sarı-lacivertli oyuncuların rakiplerine yaptığı faulleri görmedi..özellikle 2.golde tuncay'ın cesar prates'e yaptığı -açık sarı kartlık- ayağa basma hareketi sonrası oyunun devam etmesi otoriteler tarafından bir skandal olarak yorumlandı..bu maçta galatasaray kalecisi mondragon'a ve galatasaraylı futbolculara içi idrar dolu şişeler ve bir çok cisim atıldı..ancak fenerbahçeye herhangi bir ceza verilmedi...

    *beşiktaş - samsunspor maçında atılan kartopları yüzünden verilen ceza yüzünden izmit'te oynadığı maçı 2-1 kaybetti..ancak hatırlanacağı gibi tff, berabere biten trabzon – elazığ maçında trabzonlu taraftarın sahaya girmesine bile ceza vermedi..

    *24'üncü hafta oynanan gençlerbirliği-fenerbahçe maçında konuk takımın attığı gol öncesi kaleci botanjiç tarafından uzaklaştırılan top fenerbahçeli nobre tarafından elle kesildi ve van hoojdonk takımının galibiyet golünü attı..lig tv yorumcusu toroğlu bile bu pozisyona elle oynama derken fenerbahçe bu sayede attığı tek şutla 3 puan daha kazandı...

    *24'üncü hafta trabzonspor - beşiktaş maçında karşılaşma 1-0 ev sahibi takımın lehine iken beşiktaşlı sinan'ın rakibi tarafından düşürülmesine penaltı çalınmadı..maç 2-0 iken de beşiktaşlı pancu'nun rakibinden topu kurtardığı bir pozisyonda ceza sahası içinde düşürülmesi hakem tarafından penaltı olarak yorumlanmadı...sinan’ın yine 2-0 iken rakip kale alanı içerisinde indirilmesinde de devam kararı çıktı.. beşiktaş maçı 3-0 kaybetti...bu maçta da beşiktaş'tan 5 oyuncu sarı kart gördü..bu hafta fenerbahçe maçı öncesi konyasporun en iyileri zafer ve altan sarı kart cezalısı idi.kartlara kimse bir anlam veremedi ve oynamadılar.fenerbahçe'nin ilk golünden önceki faulu de hakem görmedi.

    *fenerbahçe sezon başından beri sadece 3 kere gündüz maçı oynadı.(galatasaray,elazığ,istanbulspor) 3’ü de zorunlu idi..ancak beşiktaş 6 kez gündüz maçı oynadı..(2si zorunlu, istanbulspor ve elazığ) uzun lafın kısası tüm bu yaşananlardan şu yorumlar ve şu sorular çıkıyor.beşiktaş 11 puan önde olduğu için şampiyonluğu garanti görmüş ; galatasaray da gerilerde kaldığı için rizespor maçının keyfi tekrarına tepki göstermemiştir.bu maçın tekrar edilmesi,oynatılma tarihi ve yeni transferlerin tekrar edilen maçta oynaması tam bir haksız rekabettir,tam bir skandaldır. şayet fenerbahçe rize deplasmanında 1-0 önde iken (skor istediği şekilde iken) ali aydın 85.dakikada aynı hatayı yapmış olsa bu maç tekrar edilir miydi?

    kavgalı ve olaylı maçlarda bile çıkmayan 5 kırmızı kartın gösterildiği samsunspor maçının bir eşi ve benzeri daha lig tarihinde var mıdır ? hakemler ligin 2.yarısında fenerbahçe’nin aleyhine bir kere bile düdük çalmışlar mıdır ? bu ligde herşey gerçekten de eşit midir?

    savaşçı bir ruh ile oynayan,yorumcuların deyimi ile “rakibini ıssıran” fenerbahçe ligin kartlar açısından en centilmen takımı olurken rakibi beşiktaş’ın “en hırçın” takım olması tesadüf müdür ?

    tüm bu tesadüflerin fenerbahçe kongresiyle çakışması,sezon sonunda futbol federasyonu genel kurulu ve naklen yayın ihalesi olması da mı bir tesadüftür..?
    alinti (bkz: http://forum.forzabesiktas.com/)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap