2 entry daha
  • god of war ve red dead redemption 2 arasında nasıl kararsız kalabilirsiniz?

    bir kere rdr 2 açık dünya oyunu. atına atlayıp gün boyu haritanın bir ucundan diğer ucuna at sürebilirsin. yorulursan gördüğün bir hayvanı avlayıp kamp kurarsın ve yemeğini yiyip uyursun.

    senaryo olarak bakarsak; ana görevleri, yan görevleri gow gibi çizgisel. ama rdr 2 de rastgele gelişen olaylar var. yolda giderken birisini görürsünüz. sizden yardım ister. hakaret edebilirsiniz, selam verebilirsiniz, soyabilirsiniz, kement atıp bağlayabilirsiniz,, hatta bağladıktan sonra atın arkasına atıp kaçırabilirsiniz, öldürebilirsiniz ya da yardım etmeyi seçebilirsiniz. at arabalarına ve trenleri soyup kaçırabilirsiniz vs... şu farklar bile rdr2 yi gow dan her türlü daha iyi bir oyun yapıyor.

    silah derseniz, rdr2 de balta var. ok var, pistol, pompalı tüfek, avcı tüfeği, normal tüfek, bıçak, dinamit, molotof var. soygun yaparken suratınıza maske geçirme şansınız var.

    kıyafet derseniz, rdr 2 de yazlık, kışlık giysiler var. hava sıcaklığına göre karakteri etkiliyor. sıcak yerde kışlık elbise giymek terletiyor ve karakterin özellikleri düşüyor.

    animasyonlara girmeye gerek bile yok. rdr 2 de her canlının kendi ayak izi var. çamurda ya da karda belli oluyor. soğuk yerlerde ağzınızdan çıkan dumanı görebilirsiniz. hatta ve hatta atınızı koşturup dinlenmeye geçince atın sırtından çıkan dumanları görebilirsiniz.

    senaryo, kurgu, müzikler iki oyunda da güzel.

    gow değil hangi oyun olursa olsun rdr2 karşısında şansı yok. rdr 2 oyun dünyasına devrim yapacak bir yenilik getirmiyor ama oyuna harcanan emek kendini ilk andan beri gösteriyor. minik minik o kadar ufak detay var ki...

    son olarak şunu da ekleyelim. gow da sadece "boy" derler. rdr2 de atın cinsiyetine göre "boy" ya da "girl" diye hitap ederler. e daha ne olsun? kusura bakma gow ve fan boyları. oyun bu, zevk meselesi ama rdr2 yi yedirmeyiz.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap