• türkiye şartlarında şehir içinde motosiklet'e gerekli özen gösterilmemesine rağmen şehirdışı zevkli bir yolculuğa dönüşebilir.

    1. sürüş zevki için.
    bol aşk yaşamalı ve dinlenmeli geçmiş koskoca yazın ardından ılık bir ağostos akşamında kuzeye giderken arkada bırakılan cırcır böcekleri seslerinin giderek kaybolarak, yerine motorun o homurtulu sesiyle sizi başbaşa bırakması ve sırtınızda sıcacık bir kadın bedenin varlığını göğüsleriyle hissettirerek pamuksu elleriyle sizi kavraması 2 tekerlek üstünde alabileceğiniz en güzel zevklerden biri olurdu sanırım.

    2. yakıt tasarrufu.
    mesela örnek olarak harley-davidson baz alalım. ortalama bir harley-davidson 5,5 lt yakarken eşdeğer kalitede bir araba 10 lt'yi geçer.

    3. kolay park.
    türkiye şartlarındaki sokak aralıkları ve bilinçsiz kullanıcıların gelişigüzel park etmeleri sebebiyle durum malumunuz. motosiklet kullanıcıları şehiriçinde bu konuda daha az strese girer.

    4. dostluk kurmak.
    ortak ilgi alanı motosiklet olan insanlar birbirlerine sosyal anlamda daha yakın dururlar ve etkileşim içine girerek sosyalleşirler. bilgi ve diğer alanlarda birbirlerine yardımcı olurlar. çeşitli aktiviteler düzenlerler ve geziye katılıp kendi aralarında sosyalleşirler.

    5.tarz.
    motosikleti kişiselleştirerek insan kendi tarzını yansıtabilir ve kişiselleştirilmiş araç haline getirdiği motosikletini daha özgün olarak kullanıp kendini iyi hissettirebilir.

    6.düşük karbon gazı salınımı.
    arabalardan çevreye daha duyarlı olduğu bir gerçek.

    7.sıkışık trafikte acil durumlar.
    özellikle istanbul trafiğinde acelesi olanlar tıkanmış yolu yarıp geçemedikleri ve üzerinden uçamadıkları için motosiklet tercih ederek aralardan hızlıca geçip acil olarak yetişmesi gereken yere yetişirler.

    8. tl başına daha çok performans sunması.
    bir hayabusa dan aldığınız performansı ferrari'den alırsınız. ve aradaki fiyat neredeyse uçurumdur.

    9. sıcak yaz günlerinde cabrio havası.
    akşamın son bulan saatlerinde rüzgarla birlikte birleşen yaz kokusu insanı psikolojik olarak terapi niteliğindedir.

    10. macera.
    güney sahilleri, kuzey ormanlıkları, ege kıyıları, göletler, milli parklar. hepsi birer macera hepsi birer anı. görüş alanının kısıtlanmadığı bir sürüş zenkine eşlik eden motor sesi.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap