3 entry daha
  • tanım: merdiven altı benzeri derme çatma üretim tesisinde üretim yapan, piyasaya buğday ve şeker pancarı gibi olmayan seçeneklerle müşteri karşısına çıkan, satışı ve üretimi yasal olmayan ürünü hala piyasaya pompalayan bir firma.

    biotekno ve türevleri hakkında bazı doğru bilinen yanlışlara değinelim.

    -buğday ve ya şeker pancarı gibi ham madde içerikleri doğruyu yansıtmıyor, ilk olarak ülkemizde buğdaydan elde edilen ena(tarımsal kökenli etil alkol) ile mısır şurubu gibi şeker içeren ham maddelerden üretilen ena hem üretim maliyeti hemde process maliyeti açısında çok farklıdır. yani kimse buğdaydan alkol üretimini tercih etmez. ülkemizde en az maliyetli şekilde üretimi yapılan ena melas ile gerçekleşir. sebebi ucuz olması ve az maliyetle ena yapılabilmesidir. yerli üretim votkaların hemen hemen hepsi melas kökenlidir.

    -ena satışı geçen sene alınan kararlarla yasaklandı fakat piyasada bulunmasından dolayı satanlara şuan için bir ceza uygulaması yok, ayan beyan yakalanırsa ceza uygulanıyor ekstra bir efor önünü kesmek için sarf edilmiyor , bu kullanıcılar için sevindirici bir durum hala.

    -gelelim doğru ürünü kullanmak için yapabileceklerimize. ilk olarak dikkat edeceğimiz yer şişenin kapak ve boyun kısmı arasında kalan üretim tarihi ve parti numarasıdır.merdiven altı ürünlerde bu kısım bulunmayabilir. bulamazsanız üretici firma ile temasa geçerek ürünü sorgulatın. zaten onlarda size bu ürünün 1 yıldır üretimi yapılmadığını söyleyecekler ve buradan da bir şey çıkaramayacaksınız. çok uzatmadan devam edersek satın aldığınız etil alkolün merdiven altı olmama ihtimalini kanıtlayamazsınız. tek çaresi içindeki ürünü analiz ettirmek ve buda herkes için mümkün değil.

    sayın suser bunları bize neden anlatıyorsun biz 30 liraya alıp keyfimize bakıyoruz diyorsan onuda söyleyeyim.fabrika koşullarında dahi üretilse alkol içersinde birden fazla alkol bulunmaktadır ki bunların en bilineni metanoldür. metanolün zarar verme derecesi tükettiğiniz alkolde bulunma miktarına göre değişir. ölebilirsiniz, kör olabilirsiniz yada chivas regal içip hayatınıza devam edebilirsiniz. işte tam burada tükettiğiniz alkollerin içerisindeki metanol oranı sizi direk öldürüp kör etmesede uzun vadeli tüketimde (5-10 yıl ) size zarar verebilir dersem olmaz malesef verir. etil alkol tesisleri vücuda zarar vermeyen metanol miktarını entegre tesislerde ayarlayabilir ama merdiven altı bunu yapamaz

    --- spoiler ---

    alkol dostunuz değildir
    --- spoiler ---
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap