13 entry daha
  • şu anda durum şöyle: park, meydan, otel gibi wi-fi noktalarındaki sunuculara 1 saatlik ya da 2 saatlik bağlanmanızı sağlayan kartlardan satın alarak internete bağlanıyorsunuz. bu kartları almak için devlet dairesine kadar gitmeye falan gerek yok. wi-fi noktalarında gezinen wi-fi kartı satıcıları var. lüks bir otelin önündeyseniz saatlik karta 3 dolar falan diyorlar ama sıradan bir parka gittiğinizde hep 2 dolar zaten. 2 dolardan ucuza da internet yok ama. satıcılar yabancı olduğunuzu anlayıp direk gelip soruyorlar. öyle hızlı bir internet yok ama işinizi görüyor. burada yabancılar ve yurt dışında yaşayan akrabalarının desteğiyle yaşayan kübalılar bulunuyor. elindeki telefondan gözünü ayırmadan hemen hızlıca işini halletmeye çalışan tipler hep. havana için en hızlı internet noktası capitolio'ya 4 sokak mesafedeki parque cristo. ama yine de yüklediğiniz fotoğrafın yüklenişini izliyorsunuz yani. oldukça yavaş.

    ben bu hizmetin küba için yeterli olduğunu düşünüyorum. zira mevcut sistemle bir şekilde dünya'yı gören kübalı birinin küba'da mutlu olması mümkün değil. daha hızlı internetle dünyaya açıldığında küba da insanlar daha mutlu olmayacak. buraya giden turistler de küba'nın bu bozulmamışlığı için gidiyor zaten.

    ama tabi ki değişimin önünde durmak mümkün değil. hızlı internet gelecek, küba'da herkesin gözü iyice açılacak ve insanlar daha mutsuz olacak. bu sebeple gidip görmek isteyen varsa bir an önce gidip görsün. yoksa küba en iyi ihtimalle tüm kanadalıların denize girmek için uçağa atlayıp geldiği, 5 yıldızlı otellere girip pek dışarı çıkmadığı kocaman bir varadero olacak. yani bok gibi bir yer. oysa bana göre küba trinidad olmalıdır. hem kendisi gibi, hem de butik ve tatlı. küba vinales olmalıdır. doğal, bozulmamış, yemyeşil ve efsanevi derecede büyüleyici. küba havana olmalıdır. hayatın sokak aralarında geçtiği, insanların parklarda dans ettiği, kızların gözünüze baktığında içinizi erittiği gerçek bir şehir.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap