5 entry daha
  • interetten ingilizce kaynaklar kullanarak yaklaşık bir aylık öğrenme çabalarımdan sonra şu temel önerilerde bulunabilirim:

    öncelikle bir defter ayırmak ve güzelce not almak lazım, oyunları oynarken açıp bakmak, hatırlayıp öğrenmek için iyi.

    farklı farklı anlaşmalar olduğu için ve şu tarz muhabbetler döndüğü için sistematik gitmekte fayda var.

    oyunun kart oynama kısmını 'bu batağın benzeri' diyip göz ardı etmemek lazım, özellikle sinyaller, açılış kartı ve konuşmadaki bilgileri kullanarak oynamak ve genel olarak koz atmanın ve büyütmenin zorunlu olmamasından kaynaklı olarak gelen taktiksel derinlik dikkate kesinlikle değer.

    briçin biraz da geçmişini, camiasını, trendlerini duymuş olmak, bunlara göz gezdirmek bence önemli. yardımcı oluyor.

    poker gibi oynamamakta fayda var.
    biraz daha fazla double kullanmakta da.

    benim geç sindirdiğim çok temel bir konsept oldu: konuşma kısmındaki bilgi akışı sadece partnerlerin (anlaşabildiklerini varsayarsak) arasında değil. eğer ben bir konuşma yapmışssam, rakipler bunun ne anlama geldiğini sorabilir ve ben dürüst cevap vermeliyim. buradaki soru aslında, benim konuşmamın ne anlama geldiği değil, partnerimin bundan ne anladığını düşündüğüm. bu cevabı benim partnerim duymaz. dolayısıyla şöyle bir şey (genelde) yasak değil. yani, oyunda herkes kendi kartlarını ve yerdeki kartları görüyor ve konuşmalardan (genelde) ne anlaması gerektiği konusunda herkes aynı bilgiye sahip.

    iyi eğlenceler!
hesabın var mı? giriş yap