4 entry daha
  • 2018-19 sezonunda şu ana kadar çıktığı 16 lig maçında yenilgi almayan fakat çok fazla beraberlik aldığı için (10) ilk iki sırayı parselleyen hamburg ile köln'ün gerisinde kalan takım. adı bundesliga'yla özdeşleşmiş bu takımların olduğu sezonda ilk 2'yi almaları zaten mucize olur ama düşük de olsa bir ihtimal üçüncü olup bundesliga'nın 16'ncısını geçerek önümüzdeki sezon lig yükselebilirler. diğer bir ihtimal, önümüzdeki sezon doğrudan ilk 2'ye girerek yükselmeleri...

    ben bu takımı çok seviyorum çünkü berlin gibi muazzam bir şehrin kimliğini, geçmişini, ruhunu yansıtan bir takım kendisi. berlin, kendi tarihiyle tezat biçimde, futbolda öne çıkan güçlü bir takıma sahip değil... hertha şüphesiz bundesliga'nın gediklisi olarak daha ön planda fakat taraftar sayısı veya bağlılığı açısından değerlendirildiğinde almanya standartlarında hayli "düz" bir takım. örneğin berlin'deki bayern, dortmund veya hatta stuttgart taraftarının sayısı dahi hertha taraftarının sayısından fazla olabilir. bunun nedeni "büyük takım tutma" hastalığının dışında, dediğim gibi, berlin'in farklı şehirlerden ve hatta ülkelerden insanlara ev sahipliği yapması.

    işte union'un güzelliği bu noktada devreye giriyor: bu takım yıllardır ikinci ligde olmasına rağmen canavar gibi taraftar desteği olan, şehirde benimsenen ve sevilen bir takım.

    umarım yakın zamanda bundesliga'ya yükselirler ve bir daha da düşmezler. ha benim ayıcıklarıma, yürüyedurun.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap