2 entry daha
  • dün itibariyle 1,5 yaşındaki akbaş - labrador melezi kızıma uygulattığım işlem. köpek sağlığı açısından, en azından kanser riskini minimize etme gibi büyük faydaları olan eylem. konu hakkında bir google araştırması sağlık açısından tereddütleri gidermek için yeterli olacaktır.

    bunun yanında doğal yaşamına müdahale konusunda vicdanım sızlamıyor da değil ama basit düşünürsek benimle yaşamaya başladığı andan itibaren o müdahaleyi gerçekleştirmedim mi? ayrıca kısırlaştırmasakta çiftleşmesini engellemek zaten doğal yaşamına müdahale değil midir?

    ameliyatı gayet başarılı geçti, kendisi çok yorgun şimdilik. ameliyat sonrası her şey yolunda giderse 5 - 6 günlük bir iyileşme süreci öngörülüyor. yaşanacak fizyolojik ve psikolojik gelişmeleri, konu hakkında soru işareti taşıyan yazarların faydalanması adına elimden geldiğince güncelleyeceğim.

    edit 1: ameliyat sonrası ilk iki gün zorlu geçiyor. özellikle beslenme konusunda sabırlı olmak gerekebilir, 1-2 gün yeme içmenin azalması ve hatta durması mümkün, 3 gün sonrasında panik yapmaya başlayabilirmişiz. bu sorunu çözmek için mama üzerine et ya da tavuk suyu dökebilirsiniz, bizde çalıştı. ilk hafta dikişlerin iyi korunması adına bandajları kuru tutmak çok önemli, dolayısıyla gezintileri oldukça kısa tutmak gerekiyor. ev içerisinde yaşıyorsanız çiş, kaka kazaları yaşamak mümkün. boyunluk nedeniyle arkadaşlar kaşınmaya bir nebze daha çok bayılıyorlar. bir hafta sonrasında her şey planlandığı şekilde ilerlediyse dikişler alınıyor.

    edit 1.5: hayvanın doğası ile oynamak konusundaki fikirlerimi yukarıda belirtmiştim. 100% doğru bulmuyorum, fakat insanlar ile bir mutualist ilişkiye başladıklarından beri köpeklerin doğaları illaki bozulmuştur. bu noktada bilimsel olarakta kısırlaştırmanın önemi ortadayken lütfen önyargılı davranmayın sayın arkadaşlar. davranış değişiklikleri ile ilgili gözlemlerimi edit 2'de paylaşacağım.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap