2 entry daha
  • fukaranın düşkünü tiplerin ortaya yeniden çıktığını görüyoruz.
    tespitler doğru diyebiliriz ama bu tespitleri herkes görüyor. çıkarımlar tamamıyla yanlış.
    görgüsüzlük satın alım gücüyle değişen bir şeydir. lakin satın alım gücünün düşmesiyle ve terziye elbise götürmekle görgüsüzlük azalır zannediyorsanız ya salaksınız, ya naif!

    tam tersi olur efendim. mafyalaşma artar, hırsızlık artar, cinayet artar, asayiş sağlanamaz, polisin rüşvet alması artar... en önemlisi oto ve ziynet hırsızlığı artar.

    öyle sizin bugüne kadar gördüğünüz siyasi mafyalaşmadan bahsetmiyorum. bu ülke daha bugüne kadar fakirlik yüzünden mafyalaşıp büyüyen insanları görmedi. siz öyle peaky fokin blinders izlerken kyif alırsınız belki ama o blinderslar mahallenizde olursa görürsünüz ebenizin kaç bucak vajinası olduğunu! onları bir görün ne kadar acımasız olduklarına aklınız ermeyecek. ne görgüsünden bahsediyorsunuz?

    tanım: doğru tanımlardan yola çıkarak duygusal tespit sıçımı yapılmış başlık.

    türk insanının problemi sorunlara siyasi doğrultusunda duygusal çözümler veya sonuçlar biçmektir. realist olmayı öğrenemeyeceğiz yemin ederim. dincisi ayrı dert, solcusu ayrı dert, sağcısı zaten solcudan farksızlaşmış fraksiyonlara bölünmüş resmen... tutar yanımız kalmadı yemin ederim.
hesabın var mı? giriş yap