360 entry daha
  • birkac ay icinde bitirmeyi planladigim egitimim. son 3.5 yilin ozeti icin şunu diyebilirim, yuksek lisansin cok daha zoru ama bir o kadar da keyiflisiydi.

    ben mi cok cabaladim yoksa gercekten mukemmel insanlara mi denk geldim bilmiyorum ama gercekten cok guzeldi.
    oncelikle 30 yasinda ve hala okuyor olmak bana hic problem olmadi. ama işiniz ya da maddi bir geliriniz yoksa asla onermem.

    ıkinci olarak doktora surecinde iyi anlasacagima/ iletisim kuracagima inandigim ve akademik yonlerine guvendigim 2 danismanim oldu. ıkisine de minnettarim. benim icin en iyisini istediklerinden hic suphem olmadi. ben de onlarin yonlendirmelerini dikkatle takip ettim.

    doktora yapacak arkadaslara tavsiyem:

    en iyi okullarda, en basarili hocalarla yola cikmaya calisin. hocalarinizin yayin sayisi, yayin yaptigi dergiler ve atif sayilari onemli olabilir. benim danismanlarimin atif sayilari ekonomi alaninda 3000 civarinda ve bence gayet basarililar.

    gelir kaynaginizin hatta daha onemlisi, bir isinizin olmasi cok onemli. doktora yaparken finansal problemlerle ugrasmak cok buyuk bir sıkıntı olabilir.

    bir de n'olur cok entel olmayin. amerikalilarin bir sozu var. yazdigin makaleyi ananen bile anlayabilmeli. yani gayet acik, net ve sade bir dil kullanmak gerekir. bazi yayinlarin sadece basliginda 4-5 tane ne anlama geldigi belirsiz kelime oluyor. yazarken bu kadar kabiz olmaya gerek var mi?
471 entry daha
hesabın var mı? giriş yap