15 entry daha
  • eski entrylere baktım da 2,5sdg imiş 1 dolar. ben gittiğimde 50sdgydi, ayrılırken 79 sdgydi. 100 dolar bozdurduğunuzda deste şeklinde para taşıyorsunuz.
    trafik lambalarının neredeyse çoğunda dilenci çocuklar, kadınlar var. beyazsanız, önünüzdeki jip 150bin dolar olsa dahi size geliyorlar, sanırım bir beyaz zengin değilse afrika'da ne yapar diye düşünüyorlar. birine para verince kurtulmanın aksine hepsi arabanızı çevreliyor bunda para var diye.
    marketten herkes alışveriş yapamıyor. selpak(bulursanız) tuvalet kağıdı 450sdg, sanırım kimse kendi para biriminde 450 kağıt bayılmaz tuvalet kağıdına. dışarıda aldığınız bir pet şişe su 20sdg.bu yüzden marketlerde genelde üst tabakalar oluyor.
    şehir güvenli, kavga gürültü, rahatsızlık olmuyor. herkes sıcaktan mayışmış halde yol kenarlarında kahve yudumluyor. en büyük parkı sanırım green yard, kenarında yürüyüş yolu var, havaalanı yakınında. ortası dümdüz yeşillik, kenarlarında büfeler var.
    2 tane gidilecek gibi düzgün kafe var, biri atmosphere diğeri ozone. servisler yavaş, filtre kahve henüz ülkede bilinen bir şey değil, fiyatlar açısından yine sıradan bir sudanlı için fazla bir kahve 55 70 sdg arası. ozone'da brownie, atmosphere 'de ise snickers efsane.
    türk bir kadının girişimi ile yufka, gözleme, börek gibi daha çok kahvaltılık malzemelerin satıldığı bir kafe daha açıldı,adını hatırlayamadığım ama marketlerde yufkası satılıyor nur yufka diye.
    mavi nil ve beyaz nil nehirlerinin birleştiği bir başkent, yeşillik bol, yerlerde kum oldukça fazla, orada kış mevsimi dedikleri buranın baharı. ben nihayet esiyor oh ya dediğimde onlar üzerine hırka çekiyor.
    sosyal anlamda eğlencesi az, alkol alenen yasak, hırsızlık, taciz kaldığım sürece duymadığım, insanlsrının güler yüzlü olduğu bir yer.
    tekrar gitmek ister miyim? belki bu sefer yaşamak için değil de, kısa bir tatil için.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap