8 entry daha
  • medya mit isimli bir sitede yazıları yayınlanmaktadır .. son yazısı aşağıdadır ..

    kaynak
    arkadaşının biri agop biri mişon!

    yıllar önce anadolu’nun bir kasabasında yaşayan dostum kızına istanbul’a çok eskiden göçmüş eski komşusunun dünür olduğunu, ama damat adayına ilişkin hiç bilgisi olmadığından bahisle biraz araştırma yapmamı rica etti.

    bu arada kızının iyi bir dini eğitim aldığını, hafızlığı da bitirdiğini ilave etti.

    kıstas belli yani.

    zenginlikten çok, damat adayının yaşayışı, dini tatbik sahasında nasıl olduğunu merak ediyordu.

    levent sanayiide boya ticareti yapan ailenin oğlu ile ilgili kısa bir araştırma yapmak yetti.

    yaşayışı merak edilen damat adayının hali fenaydı.

    bir gece barda bir gece meyhanede.

    feneri nerede söndürdüğü bilinmiyordu.

    ben kızın babasına kısa bir şekilde meseleyi izah ettim.

    “sizin kıza talip olan kişinin en yakın arkadaşlarından biri agop, biri mişon.gerisini hesap et”

    şimdi 31 martta yerel seçim var ve bizim kıza (oy) talip bir çok aday var.

    biri var ki tam bir muvazaa partisi.

    türkiye’nin 17-25 aralık süreciyle başlayan ve sonrası 15 temmuz’la final yapan fetö yapılanmasıyla olan hesaplaşmasının getirdiği geniş fay hattıyla savrulan oy potansiyelini konsolide etmek gerekiyordu.

    aslında biraz daha geriye gidelim.

    fetö bu ülkenin ehl-i sünnet dindar ve milliyetçi orta kesim ve kırsal alanın çocuklarını devşirerek, bunları mal, makam ve rütbe hırsıyla dünya, cennetle de ahiret hayatlarına ilişkin gözlerini boyayarak kademe kademe ifsat etti.

    “dinler arası diyalog” projesiyle ahiretlerini, 15 temmuz süreciyle dünyalarını mahvettiği bu insanların büyük kesimi halen maişetlerini temin için bir şekilde türkiye topraklarında gayret sarf ediyor.

    görevden uzaklaştırılan 120 bin civarındaki bu insanların kendi ve aile efratlarından etkiledikleri insan sayısı büyük bir meblağa ulaşmaktadır.

    yukarda da bahsettiğim gibi bu kesim milli ve dini hassasiyeti yüksek bir kesim aslında. bunların hdp ve chp’ye oy vermesi mümkün değil.

    o zaman bunların rahatlıkla oy verecekleri bir parti gerekliydi.

    oyları sistem içinde konsolide edilerek, iktidar olamasa bile iktidara engel teşkil edilebilirdi.

    bu amaçla mhp ele geçirilmek istendi.

    bahçeli ve erdoğan bu oyuna izin vermeyince; bahçeli küskünlerinin daha çok ön ayak olduğu iyi parti kuruldu.

    mhp küskünleri ve fetö örgütü iltisakları dolaysıyla kendilerine mağdur diyen aslında bir zamanların mağrurlarının gönül rahatlığıyla oy verecekleri bir parti hayata geçti.

    nasıl bir zamanlar anadolu’nun temiz müslüman gençlerini dine hizmet ediyorsunuz diyerek amerika emellerine kanalize ettilerse, şu an erdoğan ve bahçeli karşıtlığıyla yine aynı şekilde oyları amerika uydusu bir yapıya kanalize ediyorlar.

    bunu dediğinde erdoğan ve ekibinden yöneticilerin yaptığı hataları öne sürüyorlar.

    halbuki bir insanın tarafını seçmesi için yerli ve milli birinin yaptığı hatalarla değil, devletime düşman insanların/devletlerin sahip çıktıkları ya da karşı oldukları durumlara bakarak karar vermek gerekir.

    bugün iyi parti’ye oy vererek erdoğan ve bahçeli’yi cezalandırdığını sananlar; 1909 yılında rum, ermeni, yahudi, makedon çetelerle beraber sultan abdülhamid han’ı indiren sözde islam alimleri ve sözde milli hassasiyetleri yüksek o dönemin gafillerine benziyorlar.

    iktidarda kaldığı her zaman bu milletin dinini toplum hayatından silmek için her tür yaptırımı yapmış, insanlara eziyetten vaz geçtik idamdan bile çekinmemiş chp ile beraber olmak hangi davanın haklılığıyla izah edilir.

    yine zaman zaman hala bazı chp yöneticilerinin insanların dinleriyle ilgili sarf ettikleri sözler sizi hiç yaralamıyor ve bunu iktidar etmek için gözü kapalı destekliyorsanız sizin dini hassasiyetten bahsetmeye hakkınız olabilir mi?

    hdp gibi 40 yıldır bu ülkenin enerjisini emen, binlerce vatan evladını şehit eden pkk’nın açık ve aleni destekçisi bir partinin dolaylı ortağı olmak hangi ülke sevgisiyle izah edilir?

    kısacası sizi bize soran olursa diyeceğimiz şu:

    “iyi parti içinde iyi insanlar olabilir.ama beraber olduğu kişinin biri agop, biri mişon”

    yalan mı?
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap