52 entry daha
  • seyretmek için adana'dan kalkıp ankara'ya gittiğim, şinasi sahnesinde sergilenen oyun. büyük bir agatha christie hayranı olarak izlemesem olmazdı çünkü. darısı ingiltere'de izlemeye.

    ben dekoru çok beğendim, kostümler de güzeldi ama dekor kadar muhteşem değildi. oyunun en başarılı karakterleri şebnem gürsoy'un canlandırdığı bayan boyle ile şevki çepa'nın canlandırdığı christopher wren'di. belki bu iki karakter kadar dikkat çekmedi ancak nezih ışıtan'ın canlandırdığı binbaşı metcalf karakteri de oldukça başarılıydı. bay paravicini genelde beğenilmemiş ve rahatsız edici bulunmuş, oyun çıkışı insanlar da bunu konuşuyordu ama bence o adamın gerçekten rahatsız edici, ses tonunun bile insanı durduk yere sinirlendiren bir tip olması gerekiyordu o yüzden o kahkahalar ve tavırlar çok yerindeydi diye düşünüyorum.

    oyunun en başarısız karakteri de tartışmasız mollie ralston'du, canlandıran kişi rol için çok gençti, kıyafeti gözlerimi kanattı. birçok kez de dili sürçtü bu da çok göze battı.

    oyunun yönetmeni ipek çeken bu oyun için ingiltere'ye gitmiş, oyunu orada izlemiş, agatha christie'nin mezarını ziyaret etmiş. çok hoşuma gitti bu durum, işine bu kadar özenen insanları çok takdir ediyorum. dekor ve kostümler de bu yüzden başarılıydı zaten, orijinale sadık kalınmış.

    ben sadece son sahnelerden tatmin olamadım, kitabında çok daha fazla heyecanlandığımı hatırlıyorum, katilin açıklanması biraz daha gerilimli olabilirdi.

    dünyanın en uzun süre sahnelenen oyunudur efendim, gidin izleyin.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap