16 entry daha
  • netflixte izlediğim palu ailesi dramının amerikan versiyonu hali. bu ailenin, palu ailesi kadar manyakça işlere bulaşmamasının tek nedeni baş sapık robert berchtold'un zamanla aileye ve jan'e olan ilgisinin azalması. yoksa adam istese, beyin yoksunu bu aileye her türlü pisliği yaptırabilirdi, palu ailesini geçerlerdi.

    --- spoiler ---

    anne babadaki salaklık seviyesi o kadar üst seviye ki izlerken bir noktadan sonra "eehhh uydurma bunlar be! ne kötü senaryo" diyorsunuz. ama maalesef olaylar gerçek.

    ortada manipülasyon ustası bir pedofil var, robert berchtold. ailenin deyimiyle kısaca b. şimdi bu adam bir şekilde ailenin güvenini kazanıyor, bir sürü olay yaşanıyor, üzerinden yıllar geçiyor ve aile tüm olayları kamera karşısına geçip anlatıyor. bu tamam.

    bana anormal gelen şey anne ve babanın bu olayları anlatırken verdikleri tepkiler. kızların annesi, marry ann, b ile yaşadığı ilişkiyi anlatırken yüzünde hep bir gülümseme var. "bana kendimi güzel hissettiriyordu, kocamın bana söylemediği şeyleri duyuyordum, heyecanlanıyordum" diyor anlatırken, ve bunu söylerken yüzünde ne bir nefret ne bir tiksinme belirtisi var. içten içe bundan hala hoşlandığını hissediyorsunuz. hadi zamanında bir yanlış yaptın, adam seni kandırdı kanına girdi, kızına yaptıklarını da bilmiyordun, gönlün kaydı kocanı aldattın, e bari şimdi olaylar ortaya çıktıktan sonra bu kadar rahat olma be kadın!

    gelelim babaya, bob... onda da yine aynı tepkisiz ifadeler. tamam eşcinsel yönelimin varmış adam seni de kandırmış, buna birşey diyemem, o seninle eşin arasındaki bir konu ama adam kızını kaçırıp tecavüz etmiş artık bi sinirlen bi tepki ver dimi? yok! tüm yaşananları anlatırken yine bu adamın yüzünde de aynı eşindeki gibi böyle gizliden gizliye bir gülümseme, içten içe bir haz alma durumu var.

    belki ilaç kullanıyorlardır, belki bu rahatlıkları ondandır diye düşünmek istiyorum çünkü arada bir gözleri doluyor falan ama yeterli tepkiyi alamıyorsunuz. ben oturduğum yerde sinirlendim, kızdım, kafayı yedim. bir de bu insanlar olayları yaşamışlar, düşün.

    mesela b'nin abisi kamera karşısında gayet sinirliydi, mimiklerinden, konuşma şeklinden, seçtiği kelimelerden bile kardeşinin yaptığı şeyler karşısında tiksinti duyduğu belli oluyordu, adam bariz sinirliydi.

    olan zavallı jan'e olmuş. onun sakinliği ve b'ye karşı olan sinirden arınmış tavrı anlaşılabilir. bunun psikolojide birçok açıklaması vardır, en basiti stokholm sendromu dersiniz. ama ailenin geri kalanındaki tepkisiz tavrı anlamak mümkün değil.

    üstelik jan'in başına gelen her şeyden anne ve baba sorumlu. baba bob'un, b ile olan eşcinsel ilişkisi ortaya çıkmasın diye anlaşma imzalamaya razı oldular ve o adam mahkemede ceza almaktan kurtuldu. serbest kaldığı o yıllar boyunca kim bilir başka çocuklara daha neler yaptı. ki başta kendi kızlarına dokundu zararı.

    artık ben salaklıkları yüzünden diye inanmak istiyorum, yoksa anne babanın haince planlar yapıp "bizim kızı alsın ne yaparsa yapsın da bizimle olan ilişkisini ifşa etmesin" diye her olaya göz yumduklarını düşünmek istemiyorum. bir değil iki değil çünkü, kızı adamla tatile göndermeler, yatağında beraber uyumalarına izin vermeler...

    bir de dikkatimi çeken şu olay var, burada salak olduklarından daha da emin oldum; adam kızı ikinci kez kaçırıp bir yatılı kiliseye yazdırıyor ya, hani kız 1 aydır falan ortada yok. sonra kız jan, ailesini telefonla arıyor, fbı'ın aldığı ses kaydını dinliyorsunuz; telefonda yaklaşık 5-10 dk konuşuyorlar. işte diğer kız kardeşler anne baba falan hepsi konuşuyor. ağlaşıyorlar, seni özledik diyorlar falan ama içlerinden biri de çıkıp demiyor ki "nerdesin, gelip seni alalım" kafayı yedim! kızın evden kaçmış, fbi peşinde, yerini bulamıyorlar, kızın ilk defa telefonla aramış ve senin tek sorduğun şey eve ne zaman dönüyorsun... te allam, ya kız 13 yaşında ne demek ne zaman geri dönüyorsun, allem et kallem et çocuğun ağzından al lafı! yavrum nerdesin gelip alalım seni, bak seni çok özledik yerini söyle söz sen istemezsen gelmicez ama yerini bilelim kuzum falan de kandır çocuğu yerini öğren, yok!

    özetle, anne ve babanın belgesele taşınmayan kısmında b ile yaşadıkları çok daha kötü ve karmaşık bir ilişki olduğunu düşünüyorum; başta jan olmak üzere diğer çocuklara yazık olmuş. üzücü bir aile dramı

    --- spoiler ---

    edit:imla
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap