78 entry daha
  • 2.5 sene sonra sonunda bu bylock belasindan kurtuldum. sorusturma bitince detay verecegimi daha önce belirtmistim.

    bir kac ay önce takipsizlik karari cikti. avukatim falan yoktu, zaten kimseyi bulamadim. bulduklarimdan biri cok tehlikeli bir dosya oldugu icin gidip bakamadigini söyledi. orospu cocugu. digeri sagolsun bakacakti ama dosya numarasi yokmus dava acilmadigi icin. dosya numarasi beklerken de takipsizlik cikti zaten. en büyük pay sürekli savcinin yanina gidip sucsuzlugumu savunan babama ait sanirim. o bu sorusturmanin takibini yapmasa simdiye kadar hic bir gelisme olmayacakti.

    takipsizlik ciktigi icin dosyaya erisim yok artik, bilmem ne bürosunda arsivlenmismis. savcim dosyayi istetti ama orada degilmis artik maalesef. icerisinde ne varmis gercekten cok merak ediyordum. ama takipsizlik kararim ile ilgili olan belgede yazanlar durumu biraz özetliyor. dosyaya göre bylock kullanicisi oldugum tespit edilmis. bylock'da "isim soyisim, universite adi, sehir" seklinde bildigin 7 kelimelik aralarinda boyluklu kullanici adi oldugum tespit edilmis. tabi ki herhangi bir cep no ya da ımeı bilgisi yok dosyada zaten tr'de kayitli telefonum olmadigi icin. sözde örgütün sifreli konusmak icin kullandigi bir uygulamada bir insan neden bu bilgilerle kullanici adi alir. ayrica bu uygulamada kullanici adi icin karakter siniri yok mudur? karakter siniri yoksa bile kelimeler arasinda bosluk ve virgül konulabilir mi? hadi oldu diyelim, benim okulumdan ayni ada soyada sahip olup okuyan, mezun olan kisi sayisi 10dan fazladir. neresinden tutsaniz elinizde kalacak, facia gibi bir sorusturma maalesef. ben böyle bir iftira ya da yanlislik yüzünden gurbette hapis kaldim ve psikolojik olarak büyük sikintilar yasadim.

    bir de sunu demek istiyorum. hala burada gelip "bylock'u nereden bulup yüklemis, ben niye duymadim? demek ki var bir baglantisi" diyen beyinsizler oluyor. bunlari görünce beynime kan sicriyor ve bu serefsizleri buldugum yerde kafa göz girmek istiyorum. bylock yüzünden hapis yatan ya da isinden atilan bir insan bylock kullanicisidir diye bir kaide yok.
    bylock davasinda bir cok masum insan kasten ya da yanlislikla bylock listelerine kondu. ilk sene sonunda 10 bin kadar insanin i.p. cakismasi sebebi ile bu listelere girdikleri belirlendi ve onlar temize cikti. bunun disinda listeye yeni isimler eklenmeye devam edildi.

    benim sorusturmami özel yapan, tr'de üzerime herhangi bir telefon ya da cep hatti kaydi olmamasi idi. hal böyle olunca, sirf muhalif oldugum icin bu listelere kondugumu düsünmeye basladim. bir yanlislik olsa, belki düzeltilebilirdi ama ortada yalanci deliller var ise durum o kadar basit degil. o yüzden yillardir dönmedim ülkeye, ailemi göremedim. kardesimle planladigim tatil planini son dakika iptal ettik onun da basi belaya girer falan diye. toplam 3 sene boyunca ailemi görmedim. polis baskini esnasinda tr'de olsam büyük ihtimal bir kac ay iceride yatacaktim, sonra pasaport serh'inden dolayi belki de bir yili askin bir süre yurt disina cikamayacak ve doktora egitimim yarim kalacakti.

    umarim diger haksizliga ugrayanlar en kisa zamanda kurtulurlar.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap