71 entry daha
  • yalnız kalmış bir kralın majör depresyondan çıkayım derken 22 yıl boyunca 20bin emekçiyi heder etmesiyle ortaya çıkan dünya harikası.

    öncelikle buraya yazın gelinmez. mart ayında bu kadar sıcak ise yazın nasıldır tahmin edemiyorum. tansiyonu kalbi olan sevmediğiniz teyzeleri gönül rahatlığıyla yollayabilirsiniz.

    özet geçeyim, tac mahal diye tanıdığımız yapı, içinde şah cihan ve mümtaz mahal çiftine ait anıt mezarların bulunduğu, tamamı beyaz mermerden (ama harbiden komple) yapılmış, dış cephesinde 40 küsür değerli taşla işlenmiş motifler bulunan, kapısına dev yasin suresi kazınmış bir adet kubbeli bina

    bulunduğu bahçesi, solunda camisi, sağında hanı hamamı, diğer eşlerinin ufak tefek mezarları, işçilerin kaldığı yerler vs ile birlikte komple bir tesis. bir millet bahçesi*

    batılı turistler için tam bir oh my god bölgesi olmasına rağmen oryantal bünyemi çok etkilemedi. sanırım etrafının çevreleyen pislik deryasında yarattığı kontrast sebebiyle etkileyici geliyor. bi de mermer çok pahalı hacı. şuan aynısını yapmaya kalksan 1milyar dolara falan tutuyor (bu bilgiyi kullanabilirsin yeğenim, doğru bilgi kendim hesapladım).

    bence agra fort daha iyi. tavsiyem önce orayı rehberle gezin, sonra tac mahal'e gidin. zaten yol üstünde..
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap