3 entry daha
  • (bkz: sonu gelmeyen ucak kazasi belgeselleri)

    dönemin popüler uçağı olan boeing 727 "antalya" adı ile filoya yeni katılmıştı.milanodan sorunsuz şekilde istanbula gelen uçak antalyaya uçacaktı.akşama doğru bir uçuş olacaktı.
    talihsiz olayın başlagıcı istanbuldaki dispatch ofisinde başlamıştı.kaptan pilot yorgun olduğunu belirtmiş fakat olumsuz yanıt alarak uçmaya gönderilmiştir.ofistekilere göre antalya da dinlenebilirdi.
    ikna edilen pilot ve 727 de uçuşlarına yeni başlayan yardımcı pilotu ile kokpitteki yerlerini alırlar.sorunsuz bir şekilde uçuş başlar.
    yorgun olan kaptan kalkış sonrası kokpiti terk eder ve kabine dinlenmeye geçer.artık kokpitte iki kişi vardır.727 uçuşlarına yeni başlamış yardımcı pilot ve onun arkasında bulunan uçuş mühendisi.
    ısparta yakınlarında ise acı olay kendini göstermeye başlamıştı.kumandayı alan yardımcı pilot eline yanlış chart almıştı,hava karanlıktı ve alçalma sonrası ıspartadaki caddenin ışıklarını antalyanın pist ışığı sanmıştı.
    uçuş mühendisi konumu itibari ile yardımcı pilotun yanlış chart kullandığını fark etmemiş mesafeye de bakmamıştı.her şey yolunda gidiyor gözüküyordu.
    kaptan bir şeylerin ters gittiğini kokpitte olmamasına rağmen hissetmişti,kokpite dalarak "ne yapıyorsun o.ç" dedi bunlar onların son konuşmaları olacaktı.yardımcı pilot uçağın yönüne birden ve ani olarak sola doğru çevirdi ve dağa çarptı.
    yanlışım varsa düzeltin
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap