2 entry daha
  • on numara bir fikrin doğru düzgün desteklenmemesiyle batırılmasından ürktüğüm oyun.

    düşünce ve ortam çok güzel. son 7-8 yıldır özellikle artan "ana karakterin yanına birini iliştirelim de muhabbet dönsün" akımına uyularak hiç absürt olmayan, sağlam bir temele oturtulmuş olaylar. eminim ki (ve yayınlanan tüm videolardan da belli olduğu üzere) muhteşem müzikler ile karşılaşacağız. zaten bu tarz atmosferler güzel müzikleri kaldırmak konusunda birebir oluyor oyun dünyasında. asıl zor olan daha post-modern veya apokaliptik dünyalara güzel müzikler yedirmek oluyor ki bunu becerebilen az oyun var.

    bunlar oyunun beni heyecanlandıran ve mutlu eden taraflarıydı, geleyim hayal kırıklıklarıma... (bu konuda yetkili bir kişiyimdir.) amicia'yı seslendiren her kimse, acilen bu işi bırakmalı. biçki dikiş kursuna yazılsın ne biliyim çanak çömlek yapsın ama seslendirme yapmasın. hayır azıcık ucundan da olsa bu işlerle uğraşmış biri olarak söylüyorum: ben böyle duygusuz böyle rahatsız edici bir seslendirme daha görmedim son zamanlarda. yemin ederim türkçe dublajlı film izlemekten bile daha kötü, kulaklarım kanadı. hugo'nun sesi de fena değil ama oyunu komple ele aldığımda sanırım seslendirme işi ucuza getirilmeye çalışılmış ve yazık olmuş. halbuki son zamanlarda ne kadar güzel işler vardı piyasada. "what are you doin, kiddo?" diyen joel'un profesyonelliğini aramıyor değilim.

    bir diğeri ise ortamların iyi şekilde modellenmemesi sebebiyle zaman zaman ayrıntıların çok kötü gözükmesinden doğan göz yoruculuk. bu tarz gölge-karanlık işleriyle haşır neşir olunan ortamlarda çok iyi bir renk ve grafik dengesi gerekiyor. bazı kısımlarda yer yer gözümü kanatan durumlar oldu. pek risk alınmamış, sistemleri üzmeyelim demişler gibi geldi bana. umarım oyunun çıkışı ile bu laflarımı yutarım. 2019 yılında grafik konuşmak beni biraz üzer çünkü.

    son olarak birkaç yıldır oyunların sık sık düştüğü çukurun izlerini bu oyunda görür gibi oldum: kendini tekrar etme. müthiş atmosferler yaratıyorsunuz, oyuncuyu dibinize kadar çekiyorsunuz ama sürekli aynı şekilde sonuçlanan benzer veya birebir kopya görevlerle oyun zevkinin içine ediyorsunuz. oynanış konusunda yaratıcılıktan uzaklaşmak için quantic dream oyunları gibi diğer kısımları çok iyi yapmış olmanız lazım. aksi takdirde oyuncu oyunu bitirse bile tekrar yüzüne bakmaz ve etkileyici olmaz. umarım burada da "farelerden kaçalım, haydutlardan saklanalım" mentalitesinden fazlasını görürüz. crafting vs gösterilmiş ama çoğu oyunda crafting yapılmıyor bile artık, kimse umursamıyor.

    çıkış tarihi 14 mayıs olarak görünüyor. bekleyip biraz tepkileri görmekte yarar var ama uzun süredir yerlerde sürünen dramatik oyun piyasasını ayağa kaldırabilme gücü var. hadi bakalım.
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap