85 entry daha
  • hacı...
    benim işim de bu. ankara'dayım, beklerim.
    şu aşağıyı okuyun hele bi.

    büyük bir ateş yandı, sağlam bir dalga yakaladı ekrem başgan.
    yakın zamanda mazbatayı alacak, tescillenecek, ilk ayda da haliyle çok sağlam bir-iki aksiyonu olacak ve daha çok sevilecek. sonra mayıs gelecek, 19 mayıs gelecek.
    2019 yılındayız. 1919'un 100'üncü yılı.

    başkan 19 mayıs 1919'un 100'üncü yılında bir bandırma vapuruna atlasan, samsun'a geçsen, sembolik bir şeyler yapsan, bir tören yapsan, akşamına bir fener alayı yapsan... atatürk'ün cekedini doldurmaya çalış demiyorum, büyük gelir ama 19 mayıs'ın ruhuna, 100'üncü yılına yakışır bir şekilde, onu hakettiği şekilde yüceltebilirsin. kemal'i, muharrem'i esgeçmeden ama hem onlardan daha genç, daha dinamik, hem de istanbul'u, 16 milyon'u, türkiye'nin yaklaşık 5'te birini temsil eden belediye başkanlığı sıfatınla bayrağı da sen taşıyıver.

    çok güzel söylem geliştirecek fırsatlarınız var. mesela karşı taraf hazır bir "beka problemi" atmış ortaya. ekonomi var, işsizlik var, "vatandaş yüksek vergiler altında eziliyordu" var, bak karadeniz'de çok fazla arap var, "araplara peşkeş çekilen güzelliklerimiz" var, suriyeliler var, bu milletin üstünde taşıyamayacağı kadar büyük yük var. konuşursunuz be?

    bu sene 19 mayıs pazar gününe denk geliyor. pazartesi mesaiyi mansur başkan'la yapsan, istanbul'u alıp önce samsun'a götürüp sonra başkent'e getirsen, ankarayla buluşsan, çağırsanız tunç başkan'da izmir'i alıp gelse? anıtkabir'e gitseniz? akşamında bir büyük yürüyüş de burada yapsan? sonra salı olduğunda meclis'e gelsen? hazır grup toplantısı günü, herkes mecliste, buraya bir çıkartma yapsan? istanbul'u almışız, ankara'yı almışız, izmir burada, emin ol türkiye burada, 21 mayıs gelmiş, bahar gelmiş, bak hormonlarımız bile çok müsait.

    bak sonra hevesiniz varsa dersiniz ki "seçimli olağanüstü kurultay". genel başkanlık. bu kısım opsiyonel. genel başkan'ın böyle bir dalga yaratabileceğini bilsem ona yazardım ama zor gibi görünüyor. kurultay olsun olmasın sonra dersiniz ki "ne 4,5 yılı kardeşim? bu ülkenin seninle harcayacak 1 ayı daha yok, erken seçim". bunu herkes sık sık söylediği için anlamı çok zayıflamıştır onun için çok sakil durur ama şu yaratacağın dalgayla neden olmasın bir sine-i millet? bak buna bile gerek kalmadan meclise erken seçim kararı aldırırlar rahat olun.

    şunu biliyorsunuz. çalışmaya iştahlı, sabrı taşkın, son derece yetkin, son derece hareketli ve hevesli bir bürokrat ve genç grubu var. liyakat sahibi insanlar var. bir kıvılcım bekliyorlar, bekliyoruz.

    bir kıvılcımla arkanda öyle büyük bir güruh bulursunuz ki aklınız şaşar.
149 entry daha
hesabın var mı? giriş yap