2467 entry daha
  • mevsimin yaz ve ruh halinin aşık ve mutlu olduğu günlerde, amerikada okuyan sevgili tatil için türkiyeye gelmiştir. e mevsim ve ruh hali şartları gözönüne alındığında, birlikte tatile gitmek farz olmuştur. bir grup arkadaşla birlikte planlar yapılır, tatil organizasyonu tamamdır. tek sorun kalmıştır: aileye söylesek mi söylemesek mi? aile denizlide olunca çaktırmadan tatile gidip gelme şansı çok yüksektir aslında. abi* yardımı alınır, kendisi der ki: "bence söyleme. şimdi boşu boşuna kıllandırmayalım annemleri. ben idare ederim".
    hakkaten de tatile gidilir, abi süper bi şekilde kardeşi idare eder. herşey yolunda devam eder..
    aradan 6 ay geçmiştir. tatilden geriye bikini izleri bile kalmamıştır. bayram tatili için eve gelinir. bir akşam* oturulup ailecek biriktirilmiş fişler yazılacaktır. emekliye geçenler, çalışanlara geçenler ayrılır. kahveler konur, evin ortasına yayılınır. anne eline ilk fişi alır, bir adet varan bileti.

    anne: allah allah..
    pjb: nooldu anne?
    anne: yavrucum bu ne?
    pjb: ne ne anne?? (hasstir bişeyler oluyo)
    anne: burda ılgaz .... yazıyo.. bilette.. 102 milyon bak
    pjb: ne nası ha? (allahım noolur!!!!)
    anne: istanbul-kemer bileti.. allah allah..altında da bak senin adın.. o da 102 milyon..
    baba: nooldu? ne bileti bu?
    pjb*: aaa o şeyyy.. şey olduydu anne.. şey şimdi onlar kardeşiyle tatile gideceklerdi de. ben de varan milesla onlara indirimlisinden bilet şeyettim. hay allah bak, görüyo musun nasıl da bende kalmış..
    anne: hmm evet.. ama soyadlar tutmuyo. geçmez onunki, seninki geçer, getir.

    emekliye geçer diye anneye verilen yol biletlerinin arasına karışmıştır atılmayınca tatil biletleri.. ve anne elini attığı gibi ilk o bileti bulmuştur. tatile gidilen sevgilinin kardeşinin erkek olduğunu canavar gibi bilen anne, hayatta yutmamıştır bunu. dünden beri annene zaman gelecek de bir köşeye sıkıştıracak, "nedir bu bilet mevzuu hanfendi?" diye soracak diye beklenmektedir yavru köpek bakışlarıyla.. ulan salak kafa, ne saklarsın o biletleri.. vergi iadesiymiş.. alacağım 100-150 milyon da bi tarafıma dizildi..
12216 entry daha
hesabın var mı? giriş yap