27 entry daha
  • insanların yaşamak için tek önemli amacı olan 'mutluluk' kavramını hiçe sayarak yaşadıklarını...
    kimisi bunu cehenneme dönüşen bir ilişkiye bağlı kalmaya çalışarak, kimisi mutlu olmadığı, olamayacağı işleri yapmaya çalışarak, kimisi geçmişe bağlı kalarak, kimisi kimisi... buraya kendinizden bir parça koyabilirsiniz. mutlaka vardır, dürüst olmanız yeterli.

    hayatın kıymetini bilmek, anı yaşamak, mutlu olmak ve mutluluğu aramak...
    insanoğlunun birilerinin tercihleri sonucu ortaya çıkan sorunlarla uğraşmaya harcayacağı zamanı kendisine ve sadece kendisine ayırması gerektiğini anlatmaya çalışmak kolay iş değil. zira bu noktada egolu, sadece kendini düşünen, pragmatik vb. kalıplara sokuluyorsunuz. hayır, sadece hayatımı yaşamaya çalışıyorum! demeniz, karşınızda geçen zamanın kıymetini bilmeyen insan için pek de anlam ifade etmiyor çünkü 'anlayayamıyor.' anlamayan zihniyle, duyduğunuzda bütün yaşam enerjinizi emen sorular sıralanıyor peşi sıra; mutlu olmaya çalışmak mı? ee senin şu kadar kazandığın bir işin olması gerekmiyor mu? sevgilin de yok nasıl mutlu olabiliyorsun? ne zaman evleniyorsun? bunlar olmadan mutlu olamazsın. peki neden dediğiniz de alabileceğiniz tek cevap 'öyle olması gerekiyor çünkü' . ilişki denilen kavramın mutlu etmesi; saçma sapan triplerden, kavgalardan, kıskançlıklardan uzak huzur vermesi gerektiği ve bunun iki tarafın uyumu içerisinde gerçekleşmesi gerektiği, mutlu olunmadığı hissedildiği noktada bitirilmesi gerektiği çünkü hayatın tek anlamının mutlu olmak olduğunu anlatmak pek mümkün değil insanlara.

    bu konuda çok doluyum ve daha fazla uzatmak istemiyorum. kısaca; senelerdir hayatımı temellendirdiğim bir fikir var 'hayat dediğimiz olay tek jeton hakkının olduğu oyunlara benzer. yapman gereken tek şey hakkıyla oynamaya çalışmak. tekrarı yok, sondan ziyade oyundan keyif olmaya bakmalısın.'
276 entry daha
hesabın var mı? giriş yap