97 entry daha
  • bu takımda önlibero ya da diğer tabiriyle çapa görmekten çok sıkıldım ben. mesela şimdi size dünyanın en iyi takımlarının "çapa"larını sıralayacağım.

    liverpool : fabinho
    man city : ilkay
    chelsea : kante
    arsenal : xhaka
    tottenham : sissokko
    barcelona : busquets
    atletico madrid : saul (4-4-2'nin merkezi)
    real madrid : casemiro
    juventus : khedira / emre can
    napoli : allan
    bayern : thiago
    dortmund : witsel

    tabi ki bu takımların seviyesinde değiliz. ancak modern futbolun gerekliliği artık bu. bu yapı dünyada işliyor. şu saydığım oyuncular arasında en kazmasına busquets dersiniz ancak onun da geriden oyun kurup 2 ve 3. bölgelere istasyon olması çok değerli. modern futbolda "çapa" yok. kalecinin bile oyun kuranı makul artık. box-to-box orta saha dinamiği ihtiyaç olan şey.

    fejsa konusuna gelince, benim oyuncudan yönelik sıkıntım yok. istikrarlı, tecrübeli. winner karakterli. gelse katkı da verir ona da itirazım yok. benim itirazım, ersun yanal'ın hala 2013 yılında olmasına. topal-emre-meireles(baroni) üçlüsünü kurmaya çalışıyor yine. fejsa-emre-ozan üçlüsünü görürseniz şaşırmayın ana rotasyonda. bizim modern futbol gereklililklerine doğru hamle yapmamız lazım.

    bir diğer sıkıntı ise kısıtlarımız. şu an 2 adet forvet, 1 adet sol bek, 2 adet kanat (elimizde moses,dirar, barış olacak) ihtiyacımız çok acil. mevcut kriz ortamında bonservis vermemiz çok zor. kiralıklar ise her zaman riskli. kısıtlı kaynağımızı çok iyi kullanmamız gerekirken öncelikle ön liberoya gitmemiz beni rahatsız ediyor açıkçası. hele yabancı sınırı da gündemdeyken, ön libero mevkinde 2 tane yabancı oyuncumuzun bulunması hiç iyi bir planlama değil. henüz 1 sene önce 4 milyon dolar harcadığın mevkiye, en az 3-4 farklı mevkide sıkıntı varken tekrar para harcamak istemek planlamadaki bariz sıkıntıları gösteriyor.

    şu an transferi eleştirmiyorum. transfer dönemi bittiğinde iyi olup olmayacağı anlaşılacak. hatırlarsınız, skrtel harika bir transfer gibi gözükmüştü ilk geldiğinde ama ona verdiğimiz bonservis yüzünden ziyech'i alamamıştık. çocuk neredeyse final oynayacaktı şampiyonlar liginde. atıyorum jailson iyi bir miktara satılırsa, onun bonservisiyle iyi bir forvet alınırsa, bu sürede de oğuz kaan rotasyona girerse hiç itirazım olmaz bu transfere.

    merih dün juventus'a imza attı biliyorsunuz. fenerbahçe altyapısında yetişen sol bek duhan aksu (istanbulspor'a satılmış) lille'le ön protokol imzaladı. şu an yana yakıla sol bek arıyoruz farkındaysanız. şu şartlarda oğuz kaan, ferdi kadıoğlu, berke gibi oyuncular rotasyon yapamıyorken, fejsa + jailson, zajc + ekici + yeni bi ofansif orta saha, harun +volkan + mert günok gibi oyunculardan rotasyon oluşturmak demin de bahsettiğim gibi kötü planlamanın ürünü hep.

    oyuncuyu beğenmeme rağmen transfer kafamda soru işareti şu an. transfer dönemi bitince bir kez daha editlerim burayı.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap