18 entry daha
  • (bkz: ebussuud efendi)

    şimdi ne alaka diyenler olacak hemen açıklayayım. kanuni dönemi denmiş, evet o dönemde kolonileşme imkanı vardı ve osmanlı bunu yapabilecek güçteydi.

    ayrıca belirtelim diğer devletler gemi gemi altın taşırken osmanlı oturup izleyecek bir devlet değil. hele ki koyu katolik papacı ispanyollar söz konusuysa. öyle zaten toprağı vardı, tembeldi filan demek doğru olmaz pek

    ancak kanuni sultan süleyman osmanlı'ya hem altın çağını yaşatan hem de yıkımına neden olan fitneyi sokan padişahtır maalesef.

    kanuni öncesi osmanlı türk örfüne sahiptir. koltuk korkusu, hürrem oyunları, şehzadelerin öldürülmesi ve yine güçsüz kalan kanuni'nin dine tutunmak zorunda kalması sonucu ebussuud adlı bir şeyhülislam türemiştir.

    bu ebussuud denen yaratık, osmanlı'yı türk islam sentezi ve türk örflerinden koparacak fetvalar vermiş, selim'in korkaklığı ve etkisizliğinden faydalanıp osmanlı'yı tamamen arap islamı karanlığına gömmüştür.

    bildiğiniz fethullah gülen tipi bir adam bu yani. kafasına göre alakasız islamda yeri olmayan vampirlerle ilgili filan fetvaları bile var öyle diyelim.

    yani osmanlı o sıralar bambaşka bir karanlığın pençesine düşmüştü, bırakın koloniyi, o karanlık ki koskoca devleti 300 yılda içten içe yemiş ve tüketmiştir.

    maalesef türkiye cumhuriyeti'ni de yavaş yavaş tüketmektedir.

    şehzade mustafa padişah olsaydı tarih tamamen farklı yazılacaktı. mustafa, fatih sultan mehmet gibi aydınlıkçı bir çizgide diyebiliriz. maalesef olmamış

    edit: yazmadan önce dönemin osmanlı haritasına bakarsanız, rahatlıkla sefer yapabileceği berberi kıyısına sahip olduğunu, berberilerin de iyi birer denizci olduğunu anlayabilirsiniz. yapamaz diye bir durum kesinlikle yok. para da var, uygun alan da var, insan gücü de var

    ayrıca o dönem ispanya ile papaz olan ingiltere ile ittifak olma şansı da var. ingilizlerle hemen hemen hiç savaşmamış osmanlı. ayrıca ortak düşmanları da katolik hristiyan dünyası
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap