1 entry daha
  • bir tuhaf olduğumu bildiğim için bu akımı merak ettim ve bu tuhaf akım bünyemle uyuştu.

    huzur bozucu, rahatsız edici yöntemler ile çarpıcı tespitler yapmaları genelde gözüme çarpan. klasik ve klişe yöntemlerden bağımsız ilerliyor senaryolar. (bkz: devrik cümle)

    (bkz: radiohead)'den geliyor :

    i'm a creep, i'm a weirdo

    bu akım ile ilk tanışma (bkz: giorgos lanthimos)(bazı kaynaklarda ismi (bkz: yorgos lanthimos) diye geçer) sayesinde (bkz: kynodontas) (bkz: köpek dişi) filmi ile oldu. başlangıç için; bu film en iyi seçimlerden biri olabilir. "bu ne saçmalık yahu?" diye devam ettikçe inanılmaz çekicileşen bir tarza sahip. ardından araştırmaları derinleştirip, "bu herifin başka filmleri yok mu yahu?" kıvamına geliyorsunuz.(bkz: giorgos lanthimos) bazı kaynaklarda; (bkz: yorgos lanthimos)'un diğer filmlerini tüketince; "başka yönetmenler yok mu yahu?" mertebesi sizi bekliyor, "derken bir gördüm pir gördüm seni ve anında mahvettin dengemi (bkz: tarkan)(bkz: şeytan azapta) " şarkısı eşliğinde bu tuhaflık öbeğini çok seviyorsunuz. eksik olmayınız, giriniz içeri efendim. tuhaf kafalar var bu akımda. ufkunuzu açacaktır.

    the dogtooth (kynodontas) konusu ve kaynak :

    dogtooth; yunan yeni dalga sineması’nın belirleyici özelliklerinden biri olan yıkıcı, altüst edici, huzur bozucu sinema anlayışını en açık şekilde yansıtan filmlerden biri.

    3 çocuğunu toplumdan izole ederek dış dünya ile iletişim kurmasını yasaklayan ve onları hem ilkel hem de vahşi kurallar ile kontrol altında tutmaya çalışan otoriter bir babanın önderliğindeki ‘anormal’ bir yunan ailesini resmediyor. aile üyeleri geniş bahçesi olan bir villada yaşamaktadır ve çocukların, ‘köpekdişlerinden’ birini kaybedene dek dış dünya ile herhangi bir sosyal ya da fiziksel etkileşime girmeleri yasaklanmıştır. sosyal etkileşim eksikliğinden dolayı dünyayı anlamlandırma ve anlama yetileri her ne kadar sınırlı olsa da; insani merakları bu kuralın ardındakini keşfetmek için şok edici bir akıbete imkan tanıyacaktır.
    kaynak

    daha sonra (bkz: attenberg)-yönetmeni (bkz: rachel tsangari) , (bkz: alpeis)-yönetmeni yine (bkz: giorgos lanthimos) , (bkz: strella)-yönetmeni (bkz: panos h. koutras) , (bkz: the lobster) (bkz: colin farrell) (başrolde bu filmde)-ve yine yönetmen (bkz: giorgos lanthimos) (bu herif çok iyi) , (bkz: miss violence) - yönetmeni (bkz: alexandros avranas) (bkz: xenia) - yönetmeni (bkz: panos h. koutras) ve henüz aklıma gelmeyen nice film ve yönetmenler ile devam ettim. durduramamaya başladım kendimi ve takipteyim. (bkz: istanbul film festivali) bünyesinde (bkz: mayınlı bölge) kategorisinde gösterimleri yapılıyor. öyle çok film kompetanı birisi de değilim. ben sevdim, tanıtmak istedim, umarım aranızdan ilgi duyup izleyen çıkar ve işbu entry işe yarar. mutlu olurum valla ben.

    ps: bu akımla ilgili yeni film çıktıkça bu entry'ye ekleme yapma niyetindeyim . yine yukarıda verdiğim filmler dışında atladığım filmler olmuşsa da ekleme yapacağım.

    teşekkürler.
hesabın var mı? giriş yap