8 entry daha
  • kocaman yürekli insanların yaptığı, sıcacık bir film.

    yönetmeni yüksel aksu'nun dediği gibi, "öyle bir halk destanı falan değil anlattığımız, bir ege geyiği sadece"

    öyle büyük reklamlar, ünlü oyuncular falan yok. topu topu 3 profesyonelin dışındaki herkes hayatında ilk kez kamera karşısına geçmiş. kimse rol kesmiyor, ben büyük bir iş yapıyorum iddiasında değil. mehmet ali alabora'nın verdiği ufak tefek taktiklerin dışında oyunculuk adına kimse kendinden geçmiyor. egenin köylerinde, ilçelerinde, müthiş manzarasıyla, o tatlı ege şivesiyle insanın içini ısıtan bir film çıkmış.

    filmde türk sinemasında az rastlanır bir şey oluyor. bir cami imamı ve iki hacı rolündeki insan ilk defa iyi ve güzel insanlardan seçilmiş. üstelik doğru ve güzel şeyleri söylüyorlar. diğer türk filmlerindeki gibi kötü şeyler yanlış işler yapan tipler değiller. bir de sabah ezanı bu filmde güneş doğmadan okunuyor, belki de türk sinemasında ilk defa, zamanında.

    filminin bazı planlarını içi aydınlık bir camide çeken yönetmen yüksel aksu, "camilerde insanlara iyi, güzel doğru şeyler öğretilir. tıpkı kiliseler ve havralarda olduğu gibi.." diyor. bir de filmde bilim ve ütopya dergisi ile leman reklamı da var ufaktan, görmedik değil.

    egeliler bence film vizyona girerse iki kez gitmeliler, birini seyir etmek, birini ise o hoş ege şivesini gözlerini kapatıp sadece dinlemek için.

    ayrıca bize ege türküleri söylemese de, tolga çandar'ı görmek, sesini duymak öyle güzeldi ki..

    ne diyelim, emeği geçen herksin eline sağlık, çok güzel olmuş.
201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap