3 entry daha
  • peter balakian'in the burning tigris " the armenian genocide and america's response" adli kitabindan yola cikilarak yapilmis bu belgesel. (http://www.harpercollins.com/…ndex.asp?authorid=458)

    konu hakkinda turk halkinin goruslerini almak adina sokakta 2-3 kisiye mikrofon uzatilmis. aralarindan biri belli egitimli, ingilizce falan konustu, dedi " yapilanlar, olanlar soykirim degildi, hem eger soykirim olsaydi da su anda soylemekte ozgurum fakat ortada soykirim yok". geri kalanlar arasinda "ozenle secilmis" delikanli bir abimiz olaya el kol hareketleri kombinasyonuyla " yok yaaau yok soykirim falan. bi kere turkler oyle insanlar degil. biz musluman bir devletiz, musluman devletlerde soykirim falan olmaz " seklinde yorum getirerek iyi bir ornek olusturdu. roportaj icin ozellikle secilen kisilerin sozde ermeni soykirimi lehindeki goruslerini oyle ya da boyle ortaya koymalari sonucunda gordukleri zararlari bir dokumanter havasinda gozler onune serdiler. arada genocide kelimesinin kokeninden ve nasil ortaya ciktigindan bahsedildi (ayrintili bilgi icin bkz: raphael lemkin).

    sonuc olarak peter balakian ve andrew goldberg isbirligi ile unlu isimlerin* anlaticiligini yaptigi, icinde bol bol amerikali ermeni barindiran, turklere kibarca bir saldiri olmus. soylediler, anlattilar tv ba$indakiler de "vaouy turkish people are evil maaan" dedi. ama sanirim zaten amac bu; olaya bir de amerikali ermenilerin gozunden bakmak.
    ha bir de son olarak eklemek istedigim; adini hatirlamiyorum, amerika-ermenistan lobisinden oldugunu varsaydigim biri " ....turkler yasanmis ve kanitlari olan bu olayi inkar pozisyonundalar, bircok nedeni var tabii ki; 20.yy daki atilimlari, yasadiklari iyi yondeki gelismeler, su gunde geldikleri nokta. dedelerinin, buyukdedelerinin yaptiklari hatalarin sucunu kabullenmek, cezasini cekmek istemiyorlar..." dedi ve ekledi " turkler kotu insanlar degiller, hatta cogu saygindirlar. " kar$i tarafa gosterilen saygi ve sevgi oluyor bu da.

    goruslerine yer verilenlerden bazilari: (bkz: halil berktay), (bkz: fatma muge gocek), (bkz: gunduz aktan), (bkz: samantha power)
    (bkz: ara sarafian), (bkz: peter balakian), ve sevgili ttk baskani (bkz: yusuf halacoglu)

    bugun tekrar izledim, aslinda ne diye o kadar yazmi$im ne gereksizmi$ dedim. kitabin alt basligi soyluyor: " ermeni katliami ve amerika'nin cevabi "

    hayir saf olmasam ne turklerin ermenileri uzaklara surup, oldurmesi ne de ermenilerin cektikleriyle, olen oldurulen insanlarla alakali diyecegim, tum dert 1914-1916 yillari arasinda bolgede bulunan amerikan askerleri, gorevlilerinin tanikliklariyla donemin abd hukumetinin olaylara karsi cikisi, efendime soyleyeyim talat pasaya, ittihat ve terakki'ye gonderdikleri uyarilarla amerika'nin ermenilere sadece simdi degil, olaylarin basindan beri nasil sahip cikildigi.
    sanki "biz insanin insan oldurmesine izin vermeyiz simdi pek bir sey yapamiyoruz ama bakin 30 yil sonra kimleri nerelerden kurtaracagiz" demisler gibi.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap