9 entry daha
  • sonrasinda yayinlanan tartisma programinda ermeni diyasporasinin programi protesto etmekle ne kadar hata yaptigini anladigini sandigim belgesel.

    odtu tarih profesoru omer turan ne yazik ki ingilizce bile konusmakta zorlandi, tek duydugum argumani da ermenilerin kullandigi bir suru farkli kaynagin aslinda kokeninin ayni oldugu gibi birseydi. ciddiye alinmadi. bunda sunucu scott simon'in da yonlendirmesinin payi buyuktu*, ama biraz daha konuskan, seri, kendine guvenen bir profesorumuz yok muydu? (hayir yusuf halacoglu demeyin, kendine guvenen dedik) peter balakian justin mccarthyye "turk devletinden para aliyorsun" deyince ikisi tartismaya giristi. justin amca, bir tek diyecegin "su kadar da musluman olduruldu, bunlarin belgeleri sunlar sunlardir" idi. olmadi, polemige dustun. gecenin yildizi begenseniz de begenmeseniz de taner akcamdi. o da oldurulen muslumanlarin buyuk cogunlugunun 1918 sonrasi oldugunu soyledi, 1918 oncesi ittihat ve terakki partisi kongrelerinde, dokumanlarinda muslumanlara yonelik kitle katliamlardan sozedilmedigini soyledi. bu iddia bana asiri geldi.

    belgeselin kendisini de buyuk olcude taner akcam ve halil berktayin hazirladigi rahat anlasiliyordu. programda turk halkinin fazla bilmedigi "balkan savaslarinin yarattigi psikoloji", "teskilat-i mahsusa" ve "hamidiye alaylarina" ozellikle onem verildi. yusuf halacoglu ve gunduz aktan'in belgesel bolumunde konusturulmasi ise bekledigim gibi ermenilerin soylemini destekleyici bir konumdaydi. nedense inandirici olmamak, guven vermemek konusunda israr ediyoruz bir sekilde.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap