• okul forması için verilen fiyatları duyduğumda çocuğum olmamasına sevindiğim fiyatlardır.

    iş yerinden bir arkadaşım okula yeni başlayacak kızı için okul işleriyle haşır neşir oldukça ofis içerisinde sürekli 'yok artık' diyoruz.

    istanbul tevfik fikret ilkokulu, velilerin okul forması alması için beşiktaşta ki sümerbank'ı seçmiş. sevgili okulumuzun forması alt-üst eşofman takımından oluşuyor.
    formaya baktığınızda zaten 'max. 2 ay, sonra yırtılır' diyeceğiniz tipte.
    ee mecbur okul burayı seçmiş, bu formayı seçmiş diye almaya gitmişler,;
    -2 adet eşofman altı
    -1 adet üst ceket
    -1 uzun kollu tişört
    -1 adette kısa kollu tişörte = 650 tl para ödemişler.

    bu okullara devlet okulu diyoruz, bu okullara her kesimden ailenin çocukları gidiyor. bu fiyatlar adil olan fiyatlar mı merak ediyorum.
    arkadaşım eşi de kendisi de özel şirkette çalışan orta gelirli sayılan bir aile, böyle olmalarına rağmen bu fiyatın kendilerini yorduğunu ve bu okul giderlerinin yıl içerisinde artacağını söylüyor.
    giderler forma ile kalsa yine iyi, tahta kalemi parası için kişi öğrenci başı sınıflardan 50 tl toplandığını duymuştum mesela.

    edit: merak ettiğim şey ise okullar bu seçtikleri mağazalardan alınan formalar başına para alıyor mu?
    almıyorlar ise gerçekten bu formalar bu kadar kaliteli malzemeden mi üretiliyor ki fiyatı bu kadar pahalı?

    bu formaya 650 tl veremeyen ailelerin çocukları okula nasıl gidecek? okul yönetiminin bu çocuklar için yaptırımı ne oluyor?
    geçtiğimiz yıllarda çocuğuna okul forması alamadığı için canına kıyan bir babanın haberine üzülmüştük hep birlikte -hatta ben babamı arayıp biz büyürken seni zorladıysak, bize yapamadığın şeyler için seni üzdüysek özür dilerim diyerek ağlamıştım-
hesabın var mı? giriş yap