336 entry daha
  • kaliteli değildir. erkeklerinki de kaliteli değildir. binaenaleyh benimki dışında kimsenin kütüphanesi kaliteli değildir.

    şaka bir yana (kurgu dışı kitaplar için konuşuyorum, edebiyattan anlamam, pek bir şey bilmem), kaliteli okuma yapan insan sayısının bayağı (burada bayağı kelimesini büyük harfli alın) düşük olduğuna iyiden iyiye ikna oldum. yanlış anlaşılma olmasın, kitap okumanın abartılmış bir şey olduğuna canı gönülden inanıyorum. ama bunun çok önemli bir şey olduğuna inanıp işi sidik yarışı haline getiren, "benim kitaplarım kaliteli" diyenlerin kitaplarına bakınca "bunlar mı lan okuduklarınız" diyesi geliyor insanın. şu başlıkta paylaşılan kitaplıklara baktım mesela, e ablalarım, bacılarım, bunların hiçbirinin bir olayı yok ki? siz *kitap* okumuyorsunuz demek ki. ha erkekler kitaplıklarını paylaşsa yine aynısını derim mesela, ona da eminim. az buçuk biliyorum zira.

    işin bir de şöyle bir yönü var; türkçede kaliteli kurgudışı kitap sayısı 3 basamaklı sayıların ortalarına bile ulaşamaz, o da "kaliteli" kelimesini çok zorlarsan. ben artık kitapçılara bile girmiyorum, girdiğimde bunalıp çıkıyorum hemen. o yüzden türkçe iyi bir kitaplık yapma işi cidden sıkıntılı. hani zaten ne var da ne göstereceksin "aha bak bunu okuyorum" diye? o işlere girmemek en iyisi. yabancı dildeki çalışmaları pdf/epub indirin, okuyun geçin. bunun üzerinden döğüşenlere de gülüp geçin.
460 entry daha
hesabın var mı? giriş yap