128 entry daha
  • türkiye'de ve dünya'da olan girişimlerin konuşulduğu en son 213. bölümünün yayınlandığı türkçe podcast programıdır. (213 diyorum çükü şu an onu dinlemekteyim. askerlik hizmetimi yapacağım için bir süre dineleyemeyeceğim. 21 gün sonra görüşürüz). ilk başlarda samican ve barış'ın başladığı daha sonraları ise tuna'nın katılmasıyla olgunluklarına ulaşmışladır. ben zaman içinde adamların ne kadar geliştiğine baya baya şahidim.
    şimdi 213 bölümü nasıl değerlediririm bilemiyorum. hepsi çok iyiydi diyemem. bazen sıkılarak dinlediğimi bile söyleyebilirim. bu durum onların psikolojik durumuna o an ki yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir. çoğu bölümünde ise baya baya not alarak dinledim. bilmediğim çok şeyi öğrendim. bunu nerden anladım dersem şöyle ki;
    ilk başlarda konuştukları konularda geçen terimleri anlayamıyordum. şimdi ise baya baya iyiyim sanırım :)
    benim en çok önem verdiğim şey ise ; adamlar düzenli olarak bunu yapıyor. ve bu çok takdir edilesi bir durum.
    ara verseler de vazgeçmeden inatla devam ediyorlar. devamlılık da başarıyı getiriyor zaten haliyle. kaçıncı bölümdü bilmiyorum ama barış'ın bir sözü vardı. podcast'e başlamak isteyenlere ne önerirsiniz diye bir soruydu sanırım. hangi ekipmanı kullanmalıyız gibisinden. nasıl başlayalım der gibi.
    barış'da şey demişti hemen başlayın abi. koyun telefonu ortaya çekmeye başlayın.öyle zaman,mekan,ekipman aramaya gerek yok demişti. çok doğru gelmişti bu bana. bu adamlar öyle önce şu olsun bu olsun gibi şeyleri beklemiyorlar. direkt işin içine giriyorlar. bence başarıları da bu yüzden. özel hayatlarını tabii ki bilmiyorum. ama bu adamlar kesinlikle elini taşın altına koyan tipler. ve bu yüzden de yapacakları her işte bence başarılı olacaklar.
    tabii ki programda olmasını istediğim bazı şeyler bende de mevcut(aslında çok da yazmam bunu ama samican'ın geribildirimlere önem verdiğini biliyorum o yüzden yazıyorum :))
    hepiniz iş hayatındasınız. bu yüzden bizim gibi iş hayatında yeni olan kişilere ön ayak olacak şekilde kendi yaptığınız işlerden bahsederseniz çok iyi olur.(tabii ki ne iş yaptığınızı biliyoruz. 213 bölüm dinledik abi o kadar da değil yani :))
    benim bahsettiğim şey şu;
    1-günlük rutinleriniz neler? iş yerinde sorunlara nasıl yaklaşıyorsunuz? kendinizi geliştirmek için hangi kaynaklardan besleniyorsunuz?
    2-iş-özel hayat dengesini nasıl koruyorsunuz?(özellikle tuna ve barış'ın evli ve çocuklu olduğunu düşünürsek, çok zor olmalı)
    bunlar sizi dinleyen kişilere çok yardımcı olacak diye düşünüyorum. ben kendi adıma gayet memnunum. siz çekmeye devam ettiğiniz sürece ben de dinlemeye devam edeceğim. kendinize iyi bakın abiler. seviliyorsunuz
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap