15 entry daha
  • trezegegillerden, uyuz olduumun forveti.
    bu ve bunun gibiler uzun ince adamlardır. onsekiz içinde çizgi defansın sklemediği, kalecinin boş bıraktığı bölgelerde top beklerler; kalecinin ardına düşen ya da kaleciden seken topları , "sıçramadan", dizleri üzerine düşerek kafayla tamamlarlar. gol attıktan sonra gram sevinmezler; ağız kenarından "cısk" diye tükürüp santraya doğru yürürler.
    ya da top kaleciyi yine geçmiştir, bunlara sadece dokanmak kalır... katiyen hafifçe dokunmazlar; "zamanlamam şahanedir, bitiriciliğim de cabası, hepsinden de önemlisi soğukkanlılğım" izlenimi vermek için ayak içiyle topun dibine abanırlar. böylelikle top kaleye 1 metreden az mesafeden havalanır, üst direğe çarpır içeri girer. hayatında gol görmemiş spiker de "harika", "muhteşem", "süper" gibi sıfatlarla öve öve bitiremez dandik golü.
    bu tipleri dünya kupası gibi dev organizasyonlarda milli forma ile de görmek mümkündür. kalburustü takımlar karşısında topla ilk buluşmalarını oyuna girdikten 83 dakika sonra gerçekleştirirken ertesi maçlarda gruplarındaki arap takımlarına bir düzine gol atar, gol kralı olurlar.
373 entry daha
hesabın var mı? giriş yap